Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, la rectificarea bugetară, 200 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, beneficiari fiind MAI, MAE şi Ministerul Comunicaţiilor, acesta din urmă având responsabilităţi pe partea de vot prin corespondenţă.

230 afișări
Imaginea articolului Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor

Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor

”Am asigurat prin această rectificare alocările bugetare necesare pentru organizarea alegerilor. Am alocat peste 200 de milioane de lei, beneficiar fiind, în primul rând, Ministerul de Interne, dar şi Ministerul de Externe şi Ministerul Comunicaţiilor, care va avea responsabilităţi pe partea de vot prin corespondenţă”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

El a precizat că a vizat organizarea alegerilor din ţară, dar şi organizarea cu resurse suficiente a alegerilor pentru românii din străinătate.

”Pentru românii din străinătate, dincolo de alocări bugetare pentru organizarea alegerilor în condiţii bune, am asigurat şi finanţări suplimentare pentru îmbunătăţirea condiţiilor serviciilor consulare. E nevoie de lucrări la anumite consulate unde avem foarte multe solicitări de servicii. Vom începe cu câteva, în zone cu o puternică prezenţă românească, şi vom începe în perioada imediat următoare cu consulatele de la Paris şi de la Londra, unde există un trafic foarte important şi unde condiţiile de acolo, de infrastructură, de locaţie, trebuie îmbunătăţite”, a adăugat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici