Guvernul a declarat ziua de 2 septembrie zi de doliu naţional

Guvernul a declarat ziua de vineri, 2 septembrie, zi de doliu naţional în memoria românilor decedaţi în urma cutremurului din Italia, instituţiile urmând să arboreze drapelul în bernă.

2669 afișări
Imaginea articolului Guvernul a declarat ziua de 2 septembrie zi de doliu naţional

Guvernul a declarat ziua de 2 septembrie zi de doliu naţional

Potrivit documentului publicat de Guvern, în ziua de 2 septembrie toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă. Drapelul României în bernă se mai arborează la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.

Potrivit documentului, în ziua de 2 septembrie posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

În urma cutremurului din Italia şi-au pierdut viaţa 11 cetăţeni români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici