Hellving, despre alegerea noului lider PNL: Nu putem să ne jucăm de-a cosmetizarea

Vicepreşedintele PNL Eduard Hellvig susţine că alegerea noului preşedinte al partidului în locul lui Klaus Iohannis trebuie să aibă loc cu ”mai puţină gălăgie şi ciocniri de orgolii” şi să nu fie ”o cosmetizare cum se încearcă acum la PSD”.

231 afișări
Imaginea articolului Hellving, despre alegerea noului lider PNL: Nu putem să ne jucăm de-a cosmetizarea

Hellving, despre alegerea noului lider PNL: Nu putem să ne jucăm de-a cosmetizarea (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

”Direcţia indicată de cetăţeni e clară, de bun simţ: mai puţină gălăgie, mai puţine ciocniri de orgolii şi mai multe fapte. Pe partea dreaptă nu putem să ne jucăm de-a cosmetizarea, cum se încearcă acum la PSD. De aceea, cred că în PNL suntem datori să ne axăm pe criterii strict valorice de promovare, susţinute de un centru pro-activ de resurse umane, care să monitorizeze integritatea şi competenţa membrilor. PNL trebuie să devină tot mai mult un partid construit pe afinitate de valori, nu de interese, cu structuri dinamice, deschis oamenilor care trăiesc pentru politică, nu din politică”, susţine Hellvig într-un comunicat.

Vicepreşedintele PNL consideră că noul lider al partidului, succesor al lui Klaus Iohannis, are misiunea de a promova ”un leadership moral şi competent” pentru viitoarea guvernare liberală.

”Celor care îşi asumă conducerea PNL în această etapă consider că le revine misiunea de a crea premisele afirmării unui leadership moral şi competent în partid şi, când va fi nevoie, la nivel guvernamental. Indiferent cine va fi ales mâine preşedintele PNL, cred că el şi noi, membrii partidului, suntem datori să acţionăm raportându-se permanent la solicitarea imperativă a românilor privind o nouă etică politică şi publică”, a mai afirmat Hellvig.

Alegerea succesorului lui Klaus Iohannis la şefia PNL urmează să se facă joi, la reuniunea Biroului Politic Naţional.

După plecarea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis, postul de copreşedinte al noului PNL şi de preşedinte al fostului Partid Naţional Liberal va fi ocupat interimar de unul dintre vicepreşedinţii liberali, care va fi ales de BPN al fostului PNL.

Teodor Atanasiu şi Ludovic Orban au anunţat că vor candida la şefia PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici