Igaş: Abia aştept să ajung în faţa Parlamentului şi să discutăm despre reforma pe care o fac în MAI

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă, joi, într-o declaraţie scrisă, că abia aşteaptă să ajungă în faţa Parlamentului şi să discute, cu cifrele în faţă, despre reforma pe care o pune în practică în Ministerul de Interne, după cum a solicitat PNL.

450 afișări
Imaginea articolului Igaş: Abia aştept să ajung în faţa Parlamentului şi să discutăm despre reforma pe care o fac în MAI

Traian Igaş (Imagine: www.igas.ro)

"Mă bucur că, în calitate de membru al Executivului, pot să-mi prezint din nou activitatea în faţa colegiilor din Comisiile de Apărare sau în faţa plenului Parlamentului. Mi-aş fi dorit ca această discuţie să fie o audiere serioasă, nu doar un exerciţiu de imagine, aşa cum doresc liberalii. O reformă instituţională trebuie abordată cu seriozitate, nu în maniera unui articol de ziar. Este dreptul Parlamentului să audieze miniştri, dar nu este corect să te rezumi la situaţii punctuale, gen demisii de la nu ştiu ce post de poliţie, şi să pretinzi o analiză serioasă", a afirmat Igaş.

El a mai spus că abia aşteaptă să ajungă în faţa Parlamentului şi să discute cu cifrele în faţă, despre reforma pe care o pune în practică.

"Mai mult, vreau să le dezvălui colegilor din forul Legislativ cum arăta MAI înainte de debutul acestor măsuri. Să afle parlamentarii că cifra de 10.000 de posturi nebugetate este consecinţa imprudenţelor comise în timpul guvernării liberale. În numai doi ani, în perioada 2007-2008, când PNL conducea ţara, în Minister au fost angajate peste 20.000 de persoane, dintre care 90 la sută proveneau din sursă externă, adică nu lucraseră în sistemul de ordine publică. La sfârşitul guvernării PNL, MAI ajunsese pe «cele mai înalte culmi», adică avea cu 47 la sută mai mulţi lucrători decât în anul 2000. La finele anului 2008, Aparatul Central avea 1665 de angajaţi, iar acum numărul acestora a scăzut sub o mie", a mai arătat Igaş.

El a mai spus că PNL face exact ce nu ar trebui să facă un partid responsabil, anume să politizeze reformele din MAI.

"Liberalii ar trebui să înţeleagă că MAI trebuie să rămână în afara jocurilor politice. Faptul că parlamentarii PNL intenţionează să propună subcomisii de anchetă pe tema reformei, nu demonstrează decât că nu vor să iasă din lecţia lui Caragiale, aceea de a vedea lucrurile în «comitete şi comiţii». Dar această situaţie nu este o noutate, PNL şi PSD se opun reformării statului în general", a conchis Igaş.

Partidul Naţional Liberal consideră că este nevoie de o dezbatere de fond asupra situaţiei din Ministerul de Interne, iar parlamentarii săi vor solicita la începutul sesiunii parlamentare audierea ministrului Traian Igaş.

"În cazul în care această audiere nu va aduce elemente de consistenţă privind dinamica internă a ministerului, PNL va propune o subcomisie de anchetă la nivelul celor două comisii de apărare", mai precizează PNL, într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici