Iliescu: Din 2004, PSD s-a obişnuit cu pierderile. Acum este prima dată când nu merge singur în alegeri

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că alegerile următoare reprezintă o noutate pentru PSD, deoarece este pentru prima dată când partidul nu merge singur în alegeri, ci e obligat să fie într-o alianţă cu liberalii, el menţionând că din 2004 PSD s-a obişnuit cu pierderile.

485 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Din 2004, PSD s-a obişnuit cu pierderile. Acum este prima dată când nu merge singur în alegeri

Ion Iliescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"E o situaţie deosebită anul acesta: este pentru prima oară când nu mai mergem singuri. Am mers în '90 ca FSN, în '92 ca FDSN, apoi ca PDSR, apoi ca PSD, singuri, şi am câştigat, cu o singură excepţie - am pierdut în '96, atât, dar apoi am câştigat totul. După 2004 am cam pierdut şi ne-am obişnuit cu perderile", a spus Iliescu.

El a arătat că Congresul PSD din 2005 a reprezentat "o catastrofă" pentru partid, întrucât atunci s-a afectat forţa de acţiune a formaţiunii, partidul fiind transformat într-unul perdant.

"Deci, a fost o slăbire a partidului. Congresul din aprilie 2005 a fost o catastrofă pentru acest partid. Toţi cei care au torpilat munca de partid atunci trebuie să aibă conştiinţa încărcată pentru ceea ce au făcut atunci, că au rupt forţa de acţiune şi de activitate a partidului nostru şi a devenit un partid perdant", a spus Iliescu.

El a precizat că PSD este acum obligat să meargă în alegeri în alianţă cu liberalii, foştii săi adversari.

"Dar asta e viaţa. Trebuie să ştim şi din această alianţă să facem o forţă câştigătoare. Mergem la drum cu oameni cu care avem alte abordări, alte platforme politice şi ideologice, şi în materie de proprietate, de restituiri, de multe, şi de rolul şi locul capitalului şi muncii. Liberalii sunt exponenţii capitalului, social-democraţii sunt exponenţii muncii. Trebuie să unim acum capitalul cu munca împotriva unei forţe nocive care se află în fruntea ţării", a spus Iliescu.

El a spus că alianţa cu liberalii reprezintă o noutate, faţă de colaborarea cu conservatorii, care "au cam mers mai totdeauna la remorca noastră".

"Dar cu liberalii este o noutate din acest punct de vedere. Asta comportă şi anumite dificultăţi de care trebuie să fim conştienţi, dar trebuie să ştim că forţa organizatoare a fost şi rămâne partidul nostru. Liberalii nu au această rigoare organizatorică pe care o avem noi. Eu văd şi acolo unde ei sunt puternici. Deci, această conlucrare trebuie ajutată că să devină eficientă şi în condiţiile acestea şi să reuşim să înlăturăm această guvernare păguboasă", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici