Iliescu: Opoziţia e datoare să folosească instrumentul moţiunii

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, înaintea Congresului PSD, că opoziţia este datoare să iniţieze moţiunea de cenzură, indiferent dacă are succes sau nu, majoritatea parlamentară fiind "oarecum" fragilă şi că opoziţia trebuie să "cupleze" la semnalul dat de cei care protestează.

55 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Opoziţia e datoare să folosească instrumentul moţiunii

Iliescu: Opoziţia e datoare să folosească instrumentul moţiunii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ion Iliescu a spus că, indiferent dacă are şanse sau nu, moţiunea trebuie depusă, pentru că, în prezent, conjuncturile sunt diferite.

"Este o majoritate oarecum fragilă. S-ar putea ca aceste evenimente, mişcările de masă, să mai influenţeze părerea oamenilor. Altminteri, opoziţia este datoare să folosească acest instrument al luptei parlamentare, indiferent dacă are sau nu succes. Este un act politic, care trebuie luat în seamă", a declarat Iliescu.

Întrebat despre protestele angajaţilor Ministerului de Finanţe şi Ministerului Muncii, el a apreciat că este "o răbufnire a nemulţumirilor acumulate, care reflectă o stare de fapt pe care unii o trăiesc şi o suportă tot mai greu".

"E un semnal la care guvernanţii, în primul rând, trebuie să reacţioneze, iar opoziţia este obligată să cupleze. Ce face acest congres?... Caută să dea răspuns, să prezinte alternativele posibile pe care PSD poate şi e capabil să o ofere", a adăugat preşedintele de onoare al PSD.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că textul moţiunii de cenzură va fi aprobat luni de către Birourile permanente ale PSD, PNL şi PC, urmând ca moţiunea să fie depusă la Parlament luni după-amiază.

Pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură sunt necesare 236 de voturi, număr mai mare decât cel al parlamentarilor din formaţiunile de opoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici