Încă un premier european îi cântă prohodul lui Putin: nu trebuie să câştige războiul

Portugalia, un membru UE mai puţin activ în discuţiile legate de războiul ruso-ucrainean, îşi exprimă deschis sprijinul pentru ţara agresată.

18062 afișări
Imaginea articolului Încă un premier european îi cântă prohodul lui Putin: nu trebuie să câştige războiul

Încă un premier european îi cântă prohodul lui Putin: nu trebuie să câştige războiul

„Putin nu trebuie să câştige acest război şi vom continua să ajutăm Ucraina. Pacea şi dreptul internaţional trebuie să câştige. Trebuie să lucrăm în favoarea dreptului internaţional”, a spus premierul portughez Antonio Costa, vorbind la congresul socialiştilor europeni de la Berlin.

Pe 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat o „operaţiune militară specială” în Ucraina, Rusia fiind sprijinită de aliatul său de nădejde, Belarus, care a evitat până acum să aloce trupe în conflict, dar a facilitat cât a putut agresiunea.

După invadarea Ucrainei, răspunsul Uniunea Europeană a fost fără precedent. UE a acţionat ca un monolit, aplicând mai multe rânduri de sancţiuni Rusiei, precum şi oligarhilor legaţi de Kremlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici