Iohannis, despre analiza activităţii DNA: Nu mi s-a părut că se fac presiuni asupra lui Tudorel Toader

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că nu i s-a părut că se fac presiuni politice asupra ministrului Justiţiei, Todorel Toader, în ceea ce priveşte analiza activităţii DNA, afirmând că Tudorel Toader este "un profesionist reunit" şi va avea o poziţie "fundamentată juridic".

153 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre analiza activităţii DNA: Nu mi s-a părut că se fac presiuni asupra lui Tudorel Toader

Iohannis, despre analiza activităţii DNA: Nu mi s-a părut că se fac presiuni asupra lui Tudorel Toader

"(...)Nu mi s-a părut că se fac presiuni asupra ministrului Justiţiei. (...) Este un profesionist renumit şi cu siguranţă poziţia cu care va ieşi, atunci când va ieşi, va fi una fundamentată juridic", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, solicitat să precizeze dacă este de părere că analiza activităţii DNA va fi făcută fără presiuni politice.

Preşedinteel Klaus Iohannis a afirmat că va avea în zilele următoare o discuţie cu ministrul Justiţiei.

"Cu domnul ministru al Justiţiei voi avea în zilele următoare o discuţie. Dacă va fi nevoie voi avea o discuţie şi cu doamna Kovesi. Şi dacă tot va mai fi nevoie este posibil să avem o discuţie şi în trei", a spus Iohannis.

Întrebat dacă întrevede motive pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, în contextul în care Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din anul 2009 i-a înaintat un raport din care reiese că şefa DNA s-a aflat în casa lui Gabriel Oprea, în noaptea alegerilor, alături de şefii serviciilor de informaţii, Klaus Iohannis a precizat că "raportul este în analiză".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, ca a avut o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, unul dintre subiectele discutate fiind şi despre justiţie.

Preşedintele a spus că premierul Dăncilă i-a relatat că ministrul Justiţiei Tudorel Toader are "mână liberă" în ceea ce priveşte o decizie referitoare la procurorul-şef al DNA Laura Kovesi.

Iohannis: Momentan, nu văd motive pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că nu vede, "momentan", motive pentru revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Revocarea constat că este o preocupare intensă în spaţiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. În acest caz, cu siguranţă domnul ministru va veni extrem, extrem de bine documentat dacă ar solicita aşa ceva. Acum, nu cunosc motive de revocare. (...) M-ar surprinde, ca aşa, cvasi peste noapte, să apară motive serioase şi bine fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici