Iohannis: România, printre puţinele state UE cu o economie fără dezechilibru macroeconomic

România este unul din puţinele state membre UE cu o economie fără dezechilibre macroeconomice, potrivit Semestrului European, o procedură prin care economia ţărilor UE este evaluată, a anunţat joi preşedintele Klaus Iohannis, înaintea plecării la Consiliul European.

442 afișări
Imaginea articolului Iohannis: România, printre puţinele state UE cu o economie fără dezechilibru macroeconomic

Iohannis: România, printre puţinele state UE cu o economie fără dezechilibru macroeconomic (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

"O temă, care nu va da emoţii, dar pe care ţin să o menţionez, este Semestrul European. Semestrul European este, în esenţă, o procedură prin care economia ţărilor din Uniunea Europeană este evaluată. România, până acum foarte recent, a fost în situaţia unei economii declarate cu dezechilibru macroeconomic. În ultimul raport, am putut să constatăm cu bucurie, că România a fost scoasă de sub dezechilibru, şi România, împreună cu puţine ţări din Uniunea Europeană este declarată o economie fără dezechilibru macroeconomic", a declarat preşedintele, pe Aeroportul Henri Coandă, înaintea reuniunii Consiliului European.

Iohannis a mai spus că este "un progres semnificativ" pentru ţara noastră, dar trebuie promovat un program care să "înlăture deficienţele care încă există" în economie.

"Este un progres semnificativ obţinut în ultima perioadă de România. Sigur, trebuie consolidată această clasificare, trebuie înaintat un program care înlătură deficienţele care încă există în economia românească, dar sub linie, este un progres îmbucurător şi am vrut sa subliniez acest lucru", a adăugat Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici