Liderii PDL au discutat în contradictoriu, luni, pe tema susţinerii Guvernului

Liderii PDL "s-au contrat", luni noaptea, timp de aproape şase ore, pe tema susţinerii Guvernului, scrie ziarul "Gândul" în ediţia de miercuri, menţionând că în timp ce Emil Boc a anunţat "toleranţă zero" faţă de critici, parlamentarii PDL "i-au luat la rost pe miniştri".

18 afișări
Imaginea articolului Liderii PDL au discutat în contradictoriu, luni, pe tema susţinerii Guvernului

Liderii PDL au discutat în contradictoriu, luni, pe tema susţinerii Guvernului (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

"După semnalul dat de Elena Udrea, care l-a dojenit pe Emil Boc pentru indulgenţa sa faţă de criticile din interiorul PDL, preşedintele democrat-liberalilor a prins glas, trecând la avertizările directe. În şedinţa de luni seară, ce a durat mai bine de cinci ore, prelungindu-se până la ora unu şi jumătate dimineaţa, Boc i-a nominalizat direct pe deputatul Sever Voinescu şi pe europarlamentarul Cristian Preda (care au cerut în repetate rânduri remanierea Guvernului) întrebându-i retoric pe membrii Biroului Permanent: E posibil să spună asemenea lucruri? Cine mai mişcă de acum încolo mişcă pentru ultima dată!".î, se arată în materialul publicat de "Gândul".

Publicaţia notează că tonul ameninţător prin care Boc a anunţat toleranţă zero faţă de orice disidenţă a fost însă contracarat de parlamentarii democrat-liberali. "Deciziile trebuie să vizeze în primul rând cabinetul dumitale. Derapajele nu le-au avut mai întâi membrii de partid, ci membrii Guvernului", i-a spus, în replică, deputatul Cezar Preda, conform surselor "Gândul".

În articol se mai arată că primarii pedelişti i-au reproşat premierului că nu îi ţine în frâu pe membrii cabinetului său: "Miniştrii au agendă proprie! Nu ascultă de nimeni! Iau decizii, iar noi ne trezim că nu mai avem bani la primării! Un guvern trebuie să funcţioneze ca o echipă, nu să aibă proiecte individuale", a spus primarul Braşovului, George Scripcaru, susţinut de colegul său de la Arad, Gheorghe Falcă, notează ziarul.

În material se precizează că punctul comun al nemulţumirilor exprimate luni seară a fost ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu: "Face politica lui proprie şi personală. Nu ştie altceva decât să taie", au spus la unison câţiva parlamentari pedelişti.

Surse participante la discuţie au precizat pentru "Gândul" că nu au scăpat de critici nici ministrul Agriculturii, căruia i s-a reproşat lipsa de viziune, şi nici şeful Educaţiei, Daniel Funeriu, criticat pentru comasarea şcolilor şi pentru faptul că nu a deblocat investiţiile derulate între firme şi primării.

Cea care a moderat cele două părţi a fost Elena Udrea, ministrul Dezvoltării promiţând că Executivul va prezenta, până la 1 septembrie, concluziile asupra activităţii Guvernului. "S-ar putea ca lipsa de decizie să fie din cauză că cei care trebuie să evalueze activitatea şi să ia deciziile sunt chiar miniştrii", a spus Udrea, susţinută de secretarul general al PDL, Vasile Blaga: "Trebuie făcută evaluarea, iar la 1 septembrie să spunem care este rezultatul".

Deşi subiectul remanierii nu a fost abordat direct, pedeliştii au cerut ca o eventuală înlocuire a miniştrilor, la 1 septembrie, să se facă după criterii clare, notează "Gândul".

"Cei care vor să fie miniştri să-şi depună din timp candidatura! Să ştim ce expertiză au şi să-i evaluăm, nu să ne trezim că au fost numiţi direct, fără să ştim nimic!", a fost solicitarea preşedintelui PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, potrivit ziarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici