Măsurile anunţate de Florin Cîţu: Continuăm şirul de măsuri fiscale pentru antreprenori. Două bariere au fost eliminate

Briefing la care vor participa Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, şi seful Cancelariei, Ionel Dancă la ora 15, pe pagina de Facebook a Guvernului.

816 afișări
Imaginea articolului Măsurile anunţate de Florin Cîţu: Continuăm şirul de măsuri fiscale pentru antreprenori. Două bariere au fost eliminate

Măsurile anunţate de Florin Cîţu: Continuăm şirul de măsuri fiscale pentru antreprenori. Două bariere au fost eliminate

Cele mai importante declaraţii făcute de ministrul de Finanţe, Florin Cîţu:

Doua bariere au fost eliminate astazi. In cazul liniilor de credit garantiile se vor face asupra creditelor. Garantia COVID  a fost eliminata. As vrea sa anunt ca astazi am depasit plafonul de 1 miliarde de lei. Astazi o ordonanta pentru masuri fiscale. Continuam sirul de masuri fiscale pentru antreprenori. 
 
As vrea sa va aduc aminte ca au fost 3 tipuri de masuri fiscale, masuri pentru perioada starii de urgenta, alte masuri pentru starea de urgenta si masuri fiscale dupa starea de urgenta. Ele inseamna 1,5% din PIB. 
 
Prorogarea termenului de depunerea a declaratiei unice pana la 30 iunie 2020, inclusiv. Sunt masuri reale care au ajutat foarte mult mediul de afaceri. Un alt subiect este legat de imprumutul pe care l-am luat de pe piata financiara de 3,3 mld de euro. Am iesit pe piata internationala unde suntem judecati la sange. In aprilie si mai ne-am imprumutat mai iefitin decat se imprumuta PSD anul trecut. Suntem bine vazuti pe pietele internationale. Aceasta emisiune de obligatiuni de ofera confortul ca o sa putem sa finantam deficitul bugetar. 
 
Cele mai importante declaraţii făcute de Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului:
 
A fost aprobat un un proiect pentru  alocarea din fondul de rezerva 600 milaoen de lei pentru MS, pentur acoperirea cheltuilelilor de carantina. O alocate foarte importanta din fondul de reezerva
 
Fonduri europene - Am institutit un memorandum cu privire la  instituirea unui mecanism pentru fondurilor europene. Alocarea sumei de aproximativ100 de milioane de euro pentru pregatirea acestor proiecte. E o premiera in istoria guvernarilor anterioare in ceea ce priveste modul de pregatire a proiectelor pentru urmatoarele exercitii financiare. E o premiera pe care a reusit-o acest guvern fata de guvernarile anterioare care au gafait. Au fost 2 acte nromative in ceea ce priveste modul de gestionare a doua institutii importante. Amintim de situatia legata de modul in care rezervele de stat au fost gestionate prost de catre guvernarile anterioare.
 
Astazi a fost organizat un proiect de oug pentru intarirea atributiilor de control la nivelul institutiilor publice. Corpul de control al prim-ministrului capata instrumentele aferente . A fost apropbat un proiect de  modificare a ordonantei care vizeaza organizarea campaniilor publice de informare.
 
As vrea sa insist asupra necesitatii derularii unei campanii de informare ampla la nivelul opinii publice. Dupa incetarea starii de alerta se impune ca instrument principal gradul ce conformare a populatiei cu privire la masurile impotriva covid. Pentru a putea incheia contractele de prestari servicii se institutie un termen pana la care aceste entitati pot furniza documentele necesare. Obiectivul campaniei este sa fie derulata in cel mai scurt timp posibil.
 
Scolile de soferi - Este reglementata situatia cele care au absolvit cursurile sa poata desfasura examenele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici