Video VIDEO. „Gândurile lui Cristoiu”: Dăncilă nu are talent de politician. Dacă nu ia 40%, ea va fi debarcată / Iohannis are ca mare avantaj maşinăria PNL. Peneliştii trebuie neapărat să facă remaniere / Dezbaterile nu influenţează rezultatul alegerilor | Topul politicienilor

Moderatorul Monica Mihai discută cu analistul politic Ion Cristoiu despre cursa pentru Cotroceni şi dezbaterile celor doi candidaţi cu jurnaliştii. Ion Cristoiu analizează mişcările din cele două partide rivale, PSD şi PNL, dar şi a USR.

14225 afișări

Redăm principalele idei din emisiune:

Topul politicienilor:

5. Monica Anisie - A spus că evaluările anuale trebuie să fie prietenoase cu elevii.

4. Raluca Turcan - Nu am înţeles cu ce se ocupă ea

3. Victor Ponta - Nu am mai auzit nimic de el. A dispărut. E un mister. Poate că e răpit?

2. Viorica Dăncilă - Se bate ca să rămână preşedinte la PSD şi nu cred că va rămâne.

1. Klaus Iohannis - Pentru modul genial în care a reuşit să umilească presa din România.

Editorialul săptămânii:O zi neagra pentru presa din Romania. Cine a castigat?”, de Ioana Ene Dogioiu

UPDATE ora 19:40 Ce se va întâmpla cu PNL după alegeri: PNL a făcut un guvern pe picior. Trebuie neapărat să facă o remaniere. Dacă o ţine aşa, partidul cade sub atacurile USR. Are cel puţin trei persoane care trebuie să plece: Cîţu, care bate câmpii; doamna de la Educaţie, care are numai declaraţii care aruncă în aer învăţământul; Violeta Alexandru de la Muncă, care a făcut declaraţii catastrofale - că să îi iei poştei pensiile pentru că unii poştaşi din Vrancea au făcut politică. Cum să îi spui pensionarului din Găgeşti că e gaură la buget şi că nu îi va mai aduce Poşta pensia? Dacă nu cooptează USR la guvernare, peneliştii vor fi terminaţi, nu de către PSD, ci de către USR.

UPDATE ora 19.38 Cristoiu, despre ce se va întâmpla cu PSD: Dăncilă nu câştigă. Ea, dacă obţine 40%, scapă. Cred că rămâne preşedinte. Dar acesta ar fi un dezastru pentru partid. Ea nu este bună. Trebuie să vină un lider care să schimbe brusc ceva. Ei au rămas în continuare ca înainte. Dacă nu ia 40%, Dăncilă va fi debarcată imediat.

UPDATE ora 19.21 Ce trebuia să facă prezidenţiabilul PSD: În campanie trebuie să te adresezi propriului electorat. Ea trebuia să meargă peste Iohannis la evenimentul lui de la BCU sau să organizeze o conferinţă de presă chiar acolo, în piaţă. Iohannis pierdea prim planul. Dar Dăncilă nu are talent de politician. Talentul de om politic presupune nişte decizii care îţi vin pe loc. Ea are nevoie de consilieri.

UPDATE ora 19.10 Despre eficienţa dezbaterilor: Nu influenţează cu absolut nimic rezultatul. E poate şi vina noastră a jurnaliştilor. Nici în SUA nu influenţează decât în cazurile când candidaţii sunt umăr la umăr. În cazul lui Constantinescu nu a avut nicio influenţă. Pentru că, dacă în turul doi nu venea Roman cu 20%, Constantinescu pierdea alegerile fluierând în faţa lui Iliescu. Românii aşteptau păruială, nu dezbatere.

UPDATE ora 19.10 Despre avantajul preşedintelui: Iohannis are ca mare avantaj maşinăria PNL. Structurile peneliste văd friptura, o simt, şi nu îl vor trage pe sfoară pe Klaus Iohannis. Iohannis a mizat, înainte de turul doi, pe discursul anti-PSD pentru a se adresa electoratului userist, care este tefelist, radical, vedere roşu în faţa ochilor şi este anti-PSD. El a încercat să mobilizeze acest electorat, pentru a nu scădea prezenţa la vot. Dăncilă nu ştiu cui naiba se adresează. Ea trebuie să scoată masele de pesedişti mai mult decât poate să scoată maşinăria electorală. Păi cum să ieşi când Dăncilă zice că nu a fost lovitură de stat în 10 august? Ea trebuia să facă toate temele lui Dragnea, ale electoratului pesedist radical.

UPDATE ora 19.03 Despre conferinţa de joi a Vioricăi Dăncilă: Arată încă o dată că, din partea PSD, campania este de un amatorism absolut. Nu înţeleg care este rostul unei noi conferinţe de presă. Dăncilă a mai pierdut 5% în seara asta. Ori în jurul ei are nişte oameni ai lui Iohannis, ori nu se pricepe.

Urmăriţi aşadar, joi, de la ora 19.00. Teme:

De ce nu a fost o dezbatere între cei doi candidaţi? De ce s-au temut?

Cum a decurs campania pentru turul al doilea? Ce spun sondajele?

Ce alianţe s-au făcut? Va supravieţui USR alegerilor prezidenţiale?

Ramâne Guvernul Orban până la parlamentare? 

Ce se va întâmpla cu PSD în cazul unui eşec la prezidenţiale?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi „Like” paginii noastre de pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici