Liviu Dragnea despre prognoza Comisiei Europene pe deficit: România a avut creştere economică mare sub Guvernul Ponta

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat marţi, referitor la prognoza Comisiei Europene privind deficitul de 3,6% în 2016, în condiţiile în care deficitul prognozat de Guvernul Grindeanu este de 2,96%, că astfel de prognoze internaţionale au fost contrazise în trecut de Guvernul Ponta.

394 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea despre prognoza Comisiei Europene pe deficit: România a avut creştere economică mare sub Guvernul Ponta

Liviu Dragnea despre prognoza Comisiei Europene pe deficit: România a avut creştere economică mare sub Guvernul Ponta (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO)

Solicitat să comenteze prognoza avansată de Comisia Europeană, potrivit căreia România va avea o creştere economică de doar 4,4 % şi un deficit de 3,6% pe acest an, Dragnea a răspuns: ''Eu nu critic nicio instituţie internaţională, dar îmi aduc aminte că şi în 2013, şi în 2014, şi în 2015 existau temeri din partea unor instituţii internaţionale''.

''Realitatea şi modul de guvernare al Guvernului condus de Victor Ponta a arătat că România a avut o creştere economică mare, pe baza unei relaxări fiscale serioase şi pe baza unor venituri estimate în mod realist'', a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă creşterea de 5,2% pe care e bazat proiectul de buget este sustenabilă, Dragnea a spus: ''Categoric da''.

Comisia Europeană (CE) estimează o creştere a economiei cu 4,4% în 2017 şi cu 3,7% în 2018, în contextul în care Guvernul României a estimat o creştere de 5,2%, potrivit raportului publicat de instituţia europeană.

Comisia Europeană avertizează că preţurile de consum vor creşte treptat în 2017 şi mult mai alert în 2018. Mai mult, consumul privat este aşteptat să crească constant în 2017, înainte să ajungă la un nivel moderat în 2018, în contextul creşterii preţurilor de consum.

Deficitul bugetar al României este prognozat la 3,6% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2017, potrivit aceloraşi estimări ale Comisiei Europene, în condiţiile în care deficitul asumat prin buget este de 2,96%, pentru a se încadra în plafonul de 3% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici