MAE despre numirea Cynthiei Curt: Funcţia de şef de misiune poate fi ocupată de personalităţi

MAE a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, că pentru funcţia de şef de misiune diplomatică sau consulară pot fi propuse pentru numire, în mod excepţional, personalităţi ale vieţii publice care îndeplinesc condiţiile pentru admiterea în rândul membrilor Corpului diplomatic şi consular al României.

562 afișări
Imaginea articolului MAE despre numirea Cynthiei Curt: Funcţia de şef de misiune poate fi ocupată de personalităţi

MAE despre numirea Cynthiei Curt: Funcţia de şef de misiune poate fi ocupată de personalităţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Răspunsul a fost transmis după numiriea Cynthiei Curt în funcţia de consul general la Barcelona.

Ministerul precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, "pentru funcţia de şef de misiune diplomatică sau consulară pot fi propuse pentru numire, în mod excepţional, personalităţi ale vieţii publice care îndeplinesc condiţiile pentru admiterea în rândul membrilor Corpului diplomatic şi consular al României".

"În acest caz, nu este necesar ca persoanele nominalizate să fi făcut parte anterior din Corpul diplomatic şi consular al României".

MAE precizează că nominalizarea pentru funcţia de consul general este făcută de MAE şi se aprobă de către Prim-ministrul României. Ministerul subliniază că prevederile articolului 13 din Legea 269/2003 se referă la gradul profesional de "consul general" şi nu la funcţia de "consul general" corespunzătoare calităţii de şef de misiune consulară.

Cynthia-Carmen Curt, fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Emil Boc, a fost numită, miercuri, de Guvern în postul de consul general al României la Barcelona, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Curt va prelua postul ocupat până în prezent de Radu Ionescu, diplomat în Ministerul Afacerilor Externe din 1997.

Radu Ionescu a fost numit la conducerea consulatului din Barcelona în octombrie 2007, după ce anterior a lucrat ca şi consul la ambasada României de la Bratislava.

Cynthia Curt a fost numită, la sfârşitul anului trecut, la propunerea grupului PDL din Senat, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate (CNI).

Ea a mai lucrat ca subprefect al judeţului Cluj şi inspector guvernamental.

Tot în şedinţa de miercuri, Guvernul a mai decis ca Alexandru Mureşan şi Gheorghe Nicolae-Pahonea, ambii diplomaţi MAE, să fie numiţi consuli la Vrşeţ, respectiv la Sankt Petersburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici