MAI: România va contribui în Grecia cu 70 de poliţişti, şase autospeciale şi două nave de patrulare

România va contribui pentru gestionarea crizei migraţiei din Grecia cu 70 de poliţişti, şase autospeciale, două nave de patrulare maritimă şi 50 de corturi şi containere, informează printr-un comunicat de presă, duminică, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

1583 afișări
Imaginea articolului MAI: România va contribui în Grecia cu 70 de poliţişti, şase autospeciale şi două nave de patrulare

MAI: România va contribui în Grecia cu 70 de poliţişti, şase autospeciale şi două nave de patrulare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Potrivit unui comunicat " MAI va contribui la efortul european pentru gestionarea crizei migraţiei din Grecia cu 70 de poliţişti, 6 autospeciale, două nave de patrulare maritimă şi alte mijloace logistice".

În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, care a avut loc în perioada 17-18 martie şi la care România a fost reprezentată de Preşedintele României, cei prezenţi "au adoptat o serie de acţiuni şi măsuri suplimentare în sprijinul Greciei, în contextul implementării acordului cu Turcia în gestionarea crizei migraţiei".

"Totodată, sâmbătă 19 martie a.c., şefii structurilor specializate ale MAI au participat la o videoconferinţă cu reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai statelor membre UE, ai organizaţiilor internaţionale FRONTEX, BESA şi EUROPOL, unde au fost prezentate inclusiv modalităţile prin care România poate acorda acest sprijin" se mai spune în comunicat.

Astfel că România "va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranţi din Grecia cu 60 de poliţişti de frontieră, 10 experţi în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă şi mijloace logistice reprezentând 50 de corturi şi containere", care vor fi operaţionale de săptămâna viitoare, informează MAI.

Pentru coordonarea acestei misiuni internaţionale s-a înfiinţat în Atena, la Ministerul Apărării Elen o celulă operaţională de coordonare.

"România, prin Ministerul Afacerilor Interne, este deja prezentă în misiunile FRONTEX cu 72 de poliţişti de frontieră, 10 autospeciale, o navă de tip OPV - Ştefan cel Mare şi un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie, fiind al doilea contributor la FRONTEX după Germania" mai transmite MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici