NEWS ALERT  Mâine, copiii din Capitală se duc la şcoală în ciuda faptului că Bucureştiul a trecut pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Anunţul făcut de Ministrul Educaţiei

  • Copiii vor merge luni la şcoală în Capitală.
  • Acest lucru se va întâmpla în ciuda faptului că Bucureştiul a trecut pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.
  • Informaţia a fost confirmată pentru Edupedu.ro chiar de Ministrul Educaţiei, Monica Anisie.
2854 afișări
Imaginea articolului Mâine, copiii din Capitală se duc la şcoală în ciuda faptului că Bucureştiul a trecut pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Anunţul făcut de Ministrul Educaţiei

Mâine, elevii din Capitală se duc la şcoală şi grădiniţă în ciuda faptului că Bucureştiul a trecut pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Anunţul făcut de Ministrul Educaţiei

UPDATE

Într-o intervenţie la Digi24, Monica Anisie a spus că cel mai probabil cursurile faţă în faţă vor fi suspendate marţi. 

 „Cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă, activităţile didactice vor continua online”, a declarat ministrul Educaţiei.

Ştire iniţială

“Dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, şcolile şi grădiniţele vor funcţiona în scenariul doi, exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei şi Cercetării", a declarat Monica Anisie pentru Edupedu.ro.

Prefectul Capitalei a anunţat că întâlnirea Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc luni, astfel o decizie care să vizeze includerea tuturor şcolilor în planul roşu va putea fi luată abia mâine urmând să aibă efect cel mai devreme, marţi.

Ministrul Educaţiei a precizat pentru Edupedu.ro că va lua măsuri pentru a pregăti o astfel de decizie: "Mâine dimineaţă la ora 8:00 am convocat la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti inspectorii şcolari de sectoare şi inspectorii generali adjuncţi pentru a realiza planul de măsuri privind desfăşurarea activităţilor didactice în sistem online".

În graficul judeţelor în funcţie de rata de infectare Bucureştiul apare cu o rată de peste 3 la mia de locuitori şi este urmat de judeţele Vâlcea şi Alba. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor este următorul:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici