Majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, susţinută dacă nu e depăşită limita de deficit - surse

Premierul desemnat Dacian Cioloş le-a transmis social-democraţilor că va analiza măsura majorării salariilor tuturor bugetarilor cu 10%, fiind, de principiu, de acord să o susţină, atât timp cât nu este depăşită ţinta de deficit de 3%, potrivit unor surse PSD.

6393 afișări
Imaginea articolului Majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, susţinută dacă nu e depăşită limita de deficit - surse

Majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, susţinută dacă nu e depăşită limita de deficit - surse

Mai mulţi lideri PSD l-au întrebat pe premierul desemnat, în şedinţa CExN la care acesta a fost prezent, despre susţinerea măsurilor luate de Guvernul Ponta.

Dacian Cioloş a dat asigurări că nu va renunţa la măsurile aprobate deja, mai ales dacă acestea au şi susţinerea Parlamentului, însă un punct sensibil este cel privind majorarea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor. Această măsură a fost luată în urma adoptării în Camera Deputaţilor a unui amendament PSD introdus în Legea pentru aprobarea OUG 35/2015, prin care erau majorate salariile în sănătate.

Premierul desemnat a spus că această măsură va trebui analizată în continuare, pentru a se asigura că nu va fi depăşită ţinta obligatorie de deficit de 3%, au susţinut sursele citate. Ţinta de deficit va fi unul din criteriile principale pentru evaluarea tuturor măsurilor decise, ar mai fi atenţionat Cioloş în şedinţa PSD.

Potrivit aceloraşi surse, reprezentanţii Guvernului au dat asigurări că în proiectul de buget pe anul 2016 a fost cuprinsă şi această măsură, iar deficitul se va situa în jurul unui procent de 2,9%.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, OUG prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile tuturor bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări, aşa cum stabileşte un amendament al PSD. Legea urmează să ajungă la preşedinte pentru promulgare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici