Mandatele primarilor, în aer. Ciolacu aruncă vina la PNL: Din cauza lor, CCR a declarat neconstituţionale prevederile

  • Marcel Ciolacu spune că decizia CCR privind mandatele aleşilor locali e vina liberalilor.
  • El acuză PNL că „aruncă în haos administraţia publică”.
  • Parlamentul trebuie să vină cu un proiect în conformitate cu cerinţele Curţii.
  • CCR a declarat neconstituţională OUG Guvernului privind prelungirea mandatelor, pe care Parlamentul a modificat-o introducând ca data alegerilor să fie stabilită de către legislativ.
838 afișări
Imaginea articolului Mandatele primarilor, în aer. Ciolacu aruncă vina la PNL: Din cauza lor, CCR a declarat neconstituţionale prevederile

Mandatele primarilor, în aer. Ciolacu aruncă vina la PNL: Din cauza lor, CCR a declarat neconstituţionale prevederile

Proiectul de lege a fost iniţiat de şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi liderii UDMR şi Pro România, Kelemen Hunor şi Victor Ponta.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD aruncă decizia CCR de a nu se prelungi mandatele aleşilor locali pe seama liberalilor. El spune că „incompetenţa” lor „aruncă în haos administraţia publică”. Până la 21 iunie, când expiră mandatele primarilor, Parlamentul trebuie să vină cu noi modificări, astfel încât decizia să se supună cerinţelor Curţii.

„Incompetenţa şi fuga continuă după procente a PNL aruncă în haos administraţia publică! (...) Din cauza lor, CCR a declarat astăzi neconstituţională prelungirea mandatelor aleşilor locali pe motiv de paralelism legislativ. Mandatele aleşilor din expiră pe 21 Iunie. Până la acea data Parlamentul trebuie să aprobe o lege care să prevadă atât prelungirea mandatului aleşilor locali, cât şi data alegerilor, în conformitate cu decizia CCR”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Preşedintele interimar al PSD spune că Parlamentul va corecta „prostia PNL”, pentru a nu avea „haos” în administraţiile publice, altfel, toate deciziile după 21 iunie vor fi în afara legii.

Ciolacu transmite un avertisment preşedintelui Klaus Iohannis şi liberalilor „să nu mai tergiverseze, să nu conteste iar legea! Pentru că le-ar face un rău direct românilor, dar şi propriilor aleşi locali!!!”.

Curtea Constituţională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanţa de urgenţă prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali este neconstituţională.
De asemenea, şi legea prin care Parlamentul şi-a arogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale este neconstituţională.

Judecătorii CCR spun că prelungirea mandatelor trebuie făcută prin Parlament şi nu prin ordonanţă de urgenţă, mai exact se poate face doar prin lege.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici