Ministrul Apărării a discutat cu compania americană Lockheed Martin despre înzestrarea şi modernizarea Armatei

Centrul de instruire F-16 este important pentru întărirea parteneriatelor internaţionale, „în scopul contracarării ameninţărilor din regiune”, a spus ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, care a primit vizita delegaţiei companiei americane Lockheed Martin.

442 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării a discutat cu compania americană Lockheed Martin despre înzestrarea şi modernizarea Armatei

Ministrul Apărării a discutat cu compania americană Lockheed Martin despre înzestrarea şi modernizarea Armatei

Tîlvăr a primit joi, la sediul MApN, vizita delegaţiei companiei americane Lockheed Martin, condusă de vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale, J.R. McDonald, în marja celei de-a IX-a ediţii a Black Sea Defense and Aerospace Exhibition/ BSDA.

Ministrul a evidenţiat importanţa pe care România o acordă domeniului înzestrării şi modernizării capabilităţilor de apărare din dotarea Armatei României, precum şi relaţia excelentă de cooperare dintre companiile din industria de apărare autohtonă şi compania „Lockheed Martin”.

„Cu fiecare program de înzestrare cu echipamente de înaltă tehnologie pe care îl planificăm, urmărim implicarea la maximum posibil a industriei naţionale de apărare, care, prin colaborarea cu companiile importante la nivel mondial, care pot transfera tehnologie şi know-how, are şansa de a se moderniza în acelaşi timp cu Armata României”, a spus ministrul apărării naţionale.

De asemenea, a fost accentuată necesitatea continuării dezvoltării infrastructurii şi prioritatea integrării tehnologiilor de ultimă generaţie în dezvoltarea capabilităţilor de apărare viitoare.

În ceea ce priveşte Centrul de instruire F-16, ministrul Tîlvăr a apreciat rolul relevant al acestuia în întărirea parteneriatelor internaţionale, în scopul contracarării ameninţărilor din regiune.

Angel Tîlvăr a evidenţiat buna colaborare dintre Forţele Aeriene Române, Ministerul olandez al apărării şi compania Lockheed Martin în înfiinţarea şi operarea Centrului European de Instruire F-16 de la Feteşti şi facilitarea creşterii interoperabilităţii dintre aliaţi.

„Această cooperare solidă asigură o pregătire complexă, în conformitate cu standardele internaţionale, şi reprezintă un pas important în susţinerea pregătirii piloţilor care să opereze aeronavele F-16, esenţiale pentru securizarea spaţiului aerian naţional şi aliat aici, pe flancul estic”, a subliniat ministrul apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici