Ministrul propus al Educaţiei nu a studiat la Stanford, aşa cum afirmă în CV

Corina Dumitrescu, propunerea premierului Ponta pentru portofoliul Educaţiei, nu a studiat la Stanford, aşa cum afirmă în CV-ul postat pe site-ul CSM, scriu jurnaliştii de la HotNews.ro, care au aflat de la reprezentanţii prestigioasei universităţi americane că Dumitrescu nu a urmat cursuri acolo.

2144 afișări
Imaginea articolului Ministrul propus al Educaţiei nu a studiat la Stanford, aşa cum afirmă în CV

Corina Dumitrescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Reprezentanţii Universităţii Stanford din SUA au transmis, la solicitarea HotNews.ro, că nu au găsit date oficiale care să ateste că ministrul Educaţiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost înscrisă sau ar fi absolvit un program finalizat cu diplomă al universităţii. Corina Dumitrescu a precizat în CV-ul oficial postat pe site-ul CSM că în 1996 a studiat la Stanford, cu menţiunea că a urmat cursuri de drept internaţional", scriu jurnaliştii HotNews.ro.

Contactată de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat că în CV-ul ei s-a referit la "un studiu" pe care l-a făcut la Institutul Hoover, "un stagiu de pregătire", promiţând totodată că începând de marţi va da toate detaliile pe acest subiect.

Oficialii Stanford au mai precizat că universitatea are multe programe de studiu care nu acordă diplome, mai scriu cei de la HotNews.ro, care adaugă că Institutul Hoover, la care Dumitrescu s-a referit în explicaţia dată, este un think-tank al Stanford dedicat cercetării în domeniile politicii interne şi a relaţiilor internaţionale.

În CV-ul de pe site-ul CSM, Dumitrescu a scris greşit numele prestigioasei universităţi californiene, numind-o "Standford".

Corina Dumitrescu, propunerea premierului desemnat Victor Ponta pentru portofoliul Educaţiei, este contestată nu numai în legătură cu presupusele cursuri la Stanford. Ea este cercetată de inspectorii de integritate, este rector al unei universităţi la care predau foarte mulţi politicieni şi este susţinător al autonomiei universităţilor particulare, denumite de mulţi "fabrici de diplome". În plus, ea s-ar afla într-un proces cu Ministerul Educaţiei.

Pe de altă parte, pe lângă referirea greşită la "Standford", în CV-ul personal a făcut alte câteva greşeli, scriind printre altele, cuvântul "înot" cu doi "n".

Pe internet deja circulă o scrisoare deschisă al cărei autor este preşedintele organizaţiei EduCer, scrisoare adresată preşedintelui României prin care, pentru toate aceste motive, i se cere şefului statului să nu semneze decretul de numire a Guvernului atât timp cât din componenţa sa face parte Corina Dumitrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici