Mircea Geoană a lansat "România noastră" şi anunţă un nou Guvern, în locul "sultanatului politic al lui Victor Ponta"

Senatorul Mircea Geoană a lansat duminică, la Romexpo, un nou proiect social-democrat intitulat "România noastră", susţinănd că această iniţiativă va schimba majoritatea în Parlament, iar în luna martie va fi instalat un nou Guvern.

3798 afișări
Imaginea articolului Mircea Geoană a lansat "România noastră" şi anunţă un nou Guvern, în locul "sultanatului politic al lui Victor Ponta"

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Geoană a spus că propune noul proiect în locul "sultanatului politic al lui Victor Ponta".

Reuniunea a început la Romexpo, moderatorul fiind Radu Soviani ,care i-a anunţat pe cei care sunt iniţiatorii acestui proiect: parlamentarii Cătălin Croitoru, Florentin Gust, Petre Petrescu, Dumitru Chiriţă, Valer Marian, Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, dar şi primarul sectorului 5 Marian Vanghelie.

Geoană a spus că îi aşteaptă pe cei din PSD alături de el, condiţia fiind repectarea principiilor proiectului său.

El a mai spus că "România noastră" va fi la guvernare şi va obţine un scor "extraordinar de bun" la alegerile parlamentare.

"După o matură şi serioasă gândire am înţeles că, dacă vrem să dăm o şansă noii stângi, nu putem construi pe o temelie putredă. (...) Cum poate cineva să accepte ca principalul partid al stângii sa fie un partid complet nedemocratic?"", a spus Geoană.

Mircea Geoană a spus că oamenii vor un nou proiect politic de ţară şi proiectul "România noastră" va fi contribuţia la acest nou proiect al preşedintelui Klaus Iohannis.

"Sunt mândru de colegii mei cu care suntem astăzi aici şi sunt mândru. O să vedeţi peste câteva săptămâni cum iniţiativa noastră şi proiectul nostru politic pentru un nou proiect social democratic va schimba majoritatea şi va asigura României, a început cu alegerea noului preşedinte şi care cel târziu la începutul lunii martie va însemna şi un nou guvern, şi o nouă majoritate cu o nouă social democraţie care pune o contribuţie importantă la construcţia unui nou proiect de ţară", a afirmat Geoană.

El a adăugat că preşedintele României vine cu un proiect de ţară "România lucrului bine făcut", dar nu se poate construi un proiect de ţară numai cu o viziune de dreapta, trebuie şi una de stânga.

"Nu poţi să construieşti un proiect de ţară cu o viziune exclusiv de dreapta, când cel puţin jumătate de ţară are nevoi de stânga. Nu poţi să construieşti un proiect de ţară doar pentru jumătate de ţară, fără parteneri credibili. Proiectul nostru "România noastră" pe care îl aveţi în faţa dumneavoastră şi pe care îl lansăm în dezbatere publică este contribuţia stângii româneşti la acest proiect de ţară, în care încercăm să găsim puncte de complementaritate la ceea ce propune preşedintele, dar şi diferenţieri", a mai arătat Geoană.

El a spus că noul lor proiect al stângii este apărătorul salariaţilor şi angajaţilor.

"Noi suntem mai mult decât a fost PSD, suntem apărătorii salariaţilor şi angajaţilor din România. Cum poate cineva să voteze PSD care a blocat votul din diaspora?Noi suntem cei care vom genera o mişcare în diaspora care va vota stânga", a mai arătat Geoană.

"Ne vom bate pentru principiile noastre. Vă propun proiectul nostru în locul sultanatului politic promovat de Victor Ponta şi care a acaparat funcţiile din stat şi din guvern. Sunt mulţi parlamentari care vor mai veni. Sultanatul politic al lui Ponta se va încheia în câteva săptămâni", a mai spus Geoană.

El a enunţat principiile noului proiect al stângii: profesionalism, patriotism, probitate, participare şi progres.

Geoană a spus că va propune ca înainte de orice numire în funcţie să existe un control din partea DNA, ANI şi SRI, arătând că vrea să pună oameni cinstiţi în fruntea ţării.

El a mai anunţat că parlamentarii care susţin noul proiect al stângii vor depune un proiect de modificare a legii finanţării partidelor politice, care preve ca o firmă care a contribuit la finanţarea campaniei unui politician, trei ani să nu aibă voie să liciteze la contracte pe bani publici.

"Nu vom iniţia niciun proiect de lege fără consultarea profesioniştilor", a mai spus Geoană.

Iniţiatorii noului proiect al stângii sunt Mihai Bărbuliceanu, Ana Cătăuţă, Răzvan Condurăţeanu, Cătălin Croitoru, Maria Dragomir, Mircea Geoană, Bogdan Georgescu, Radu Golban, Florentin Gust, Aurel Dan Ioniţă, Valer Marian, Oana Mizil, Raul Pătraşcu, Petre Petrescu, Radu Popa, Răzvan Rotaru, Iriza Scarlat, Dan Tătaru, Tudor Tănăsescu, Violeta Tudosie, Marian Vanghelie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici