MJ: Investiţii în sistemul penitenciar, în sedii de instanţe şi în susţinerea dosarului electronic

Investiţiile propuse în bugetul Ministerului Justiţiei sunt pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului judiciar, pentru săli de judecată moderne, instalaţii de sonorizare bune, dosar electronic performant, spune, luni, ministrul Alina Gorghiu.

124 afișări
Imaginea articolului MJ: Investiţii în sistemul penitenciar, în sedii de instanţe şi în susţinerea dosarului electronic

MJ: Investiţii în sistemul penitenciar, în sedii de instanţe şi în susţinerea dosarului electronic

Pentru mediul de afaceri, justiţia este un serviciu public foarte important, care trebuie să fie predictibil şi eficient, spune, luni, pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, în exteriorul ţării, justiţia este un indicator relevant pentru cât de credibil este statul român.

Astfel, vor fi investiţii în infrastructura instanţelor pe baza bugetului pe 2024.

„Sunt 4 obiective în execuţie, 5 cu proiectarea finalizată şi 14 în curs de proiectare. Fondurile permit derularea programelor cu finanţare rambursabilă, printre care e şi Cartierul pentru justiţie. Din acest program, unele sedii de instanţe sunt practic finalizate, la Costesti, în judeţul Argeş şi la Horezu, în judeţul Vâlcea. Va fi derulat normal proiectul de dezvoltare a sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V. Pe baza bugetului pe 2024, se vor putea realiza investiţiile necesare în sistemul penitenciar, cu obiectivul de finalizare în anul 2024 a unui număr de 3000 de locuri de cazare. Proiectele noilor penitenciare de la Berceni (jud. Prahova) şi Unguriu (jud. Buzău) vor continua în condiţii nomale”, spune Gorghiu.

Bugetul propus pentru Ministerul Justiţiei este de aproximativ 5,12 mld. lei credite de angajament şi aproximativ 3,018 mld. lei credite bugetare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici