Monica Macovei: Demisia lui Oprescu e obligatorie. Corupţia a transformat Bucureştiul în câmp tactic al mafiei

Demisia lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general al Capitalei este obligatorie, "corupţia endemică şi managementul neperformant de la nivelul administraţiei transformând Bucureştiul într-un câmp tactic al mafiei locale", precizează Monica Macovei.

302 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei: Demisia lui Oprescu e obligatorie. Corupţia a transformat Bucureştiul în câmp tactic al mafiei

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Sorin Oprescu este cel de-al treilea edil din Bucureşti reţinut de procurorii DNA, după Marian Vanghelie şi Andrei Chiliman, fiind cu toţii acuzaţi că au creat grupuri infracţionale prin care furau în mod organizat din banii publici, în interes personal şi de grup. Corupţia endemică şi managementul neperformant de la nivelul administraţiei au transformat de ani de zile capitala într-un câmp tactic al mafiei locale", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de M10, formaţiunea condusă de Monica Macovei.

Potrivit sursei citate, demisia primarului Sorin Oprescu este obligatorie, ca prim pas pentru recuperarea Capitalei de către bucureşteni.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, sâmbătă noapte, pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunţători. Primarul ar fi primit cei 25.000 de euro sâmbătă de la şeful unei instituţii din primărie, care ar fi intermediat mita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici