Noul preşedinte al PNL Hunedoara este Mircea Moloţ

Noul preşedinte al PNL Hunedoara este Mircea Moloţ, acesta fiind ales, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Judeţene a partidului la care fostul lider al filialei Mircia Muntean nu a participat, cu toate că şi-a depus candidatura, întrucât consideră alegerile nestatutare şi susţine că le va contesta.

340 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte al PNL Hunedoara este Mircea Moloţ

Noul preşedinte al PNL Hunedoara este Mircea Moloţ (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Un număr de 554 de delegaţi ai PNL dintre cei 619 aflaţi pe listă au fost prezenţi la Sala Sporturilor din Deva, unde a avut loc Conferinţa Judeţeană a PNL Hunedoara a cărei organizare a stârnit disensiuni în rândul liberalilor, punctul culminant fiind atins sâmbătă, când preşedintele în funcţie al organizaţiei judeţene Mircia Muntean nu s-a prezentat la alegeri, deşi iniţial îşi depusese candidatura.

În aceste condiţii, câştigătorul alegerilor şi noul preşedinte al PNL Hunedoara este Mircea Moloţ, care până sâmbătă a deţinut funcţia de vicepreşedinte. Mircea Moloţ este şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

"Dintre cele 584 de voturi valabil exprimate 450 au fost în favoarea lui Mircea Moloţ şi 98 în favoarea lui Mircia Muntean. Preşedinte este Mircea Moloţ", a anunţat Liviu Antal, membru în comisa de numărare a voturilor.

Moloţ a spus, după aflarea rezultatelor, că această funcţie reprezintă pentru el o mare responsabilitate politică.

"Funcţia de preşedinte al PNL Hunedoara reprezintă, pentru mine, o mare responsabilitate politică. Toţi membrii din structurile de conducere vor avea responsabilităţi precise, clare, şi nu voi permite nimănui să tragă chiulul", a declarat Mircea Moloţ.

La conferinţă au participat şi prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, vicepreşedinţii PNL Norica Nicolai, Dan Radu Ruşanu, Cornel Popa, fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, europarlamentarul Cristian Buşoi şi secretarul executiv Marcel Vela.

Ei au declarat că, în opinia lor, conferinţa este statutară şi că vor susţine acest lucru în faţa Biroului Politic Central.

"Eu consider că această conferinţă este conform statutului PNL şi o să susţin acest lucru în faţa colegilor mei de la centru. L-am sunat pe Mircia Muntean înainte de a ajunge la Deva şi am încercat să îl conving să vină la conferinţă să îşi susţină candidatura. I-am mai dat un telefon înainte de a prezenta candidaţii şi tot nu a venit. Nu comentez în niciun fel comportamentul lui. Noi, toţi cei prezenţi, considerăm statutară această întâlnire. Ea a fost convocată la propunerea Biroului Judeţean de către Consiliul Naţional al PNL. Delegaţii prezenţi sunt reprezentanţii organizaţiilor locale, desemnaţi conform normei de reprezentare. Ei au deplină legitimitate de a participa la această Conferinţă Judeţeană şi pentru a-şi exprima votul pentru toate organele de conducere", a spus Ludovic Orban.

În timpul desfăşurării coferinţei, fostul preşedinte al PNL Hunedoara, Mircia Muntean, care deţine şi funcţia de primar al municipiului Deva, a organizat o manifestare în faţa Casei de Cultură din Deva cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea PNL.

De la sărbătoare nu au lipsit focurile de artificii, muzica, proiecţiile de filme, dar şi premii în bani şi obiecte acordate membrilor vechi şi loiali ai PNL.

"Conferinţa de la Sala Sporturilor nu e statutară şi o voi contesta luni, la ora 10.00, la Bucureşti", a afirmat Mircia Muntean.

Acesta a anunţat încă de joi, într-o conferinţă de presă, că alegerile şi Conferinţa Judeţeană a PNL Hunedoara au fost anulate după ce conducerea centrală a PNL a atenţionat filiala că nu îndeplineşte condiţiile statutare de desfăşurare a conferinţei.

Noul preşedinte al liberalilor hunedoreni, Mircea Ioan Moloţ, are 60 ani şi este membru al PNL din anul 1996. În anul 2000 a ocupat funcţia de viceprimar al municipiului Deva. Din anul 2004 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, mandat pe care l-a câştigat şi la alegerile locale din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici