Numele lui Patriciu, vehiculat pentru postul de premier. Omul de afaceri dezminte

O informaţie apărută pe blogul lui Stelian Tănase conform căreia Dinu Patriciu ar fi agreat de către preşedintele Traian Băsescu pentru postul de prim-ministru a fost comentată, luni, de lideri PNL, însă omul de afaceri a dezminţit-o.

2396 afișări
Imaginea articolului Numele lui Patriciu, vehiculat pentru postul de premier. Omul de afaceri dezminte

Dinu Patriciu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Stelian Tănase a scris, pe blogul său, că "în mapele Cotrocenilor" se lucrează în taină la un scenariu care vizează desemnarea lui Dinu Patriciu în funcţia de prim-ministru.

Informaţia a fost comentată luni de către liderii PNL. Dacă Puiu Haşotti a dezminţit ferm această informaţie, Crin Antonescu nu a infirmat-o şi a arătat că Patriciu ar fi un premier mai bun decât Emil Boc, deşi a apreciat că "discuţia nu este serioasă".

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a susţinut că Dinu Patriciu nu va fi premier pentru că nici el, nici PNL nu doresc acest lucru.

"Dacă nu ar fi manipulare, analiza lui Stelian Tănase este o mare elucubraţie. Dinu Patriciu nu va fi premier pentru că nici PNL nu doreşte acest lucru şi nici Dinu Patriciu nu doreşte. Sunt sigur că Dinu Patriciu nu va accepta niciodată o colaborare cu Traian Băsescu", a spus Haşotti.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Traian Băsescu nu poate căuta un alt premier decât pe cineva ca Emil Boc şi că nu poate spune că Dinu Patriciu ar putea fi un al doilea Boc, deşi consideră că acesta ar fi un prim-ministru mai bun.

"Continui să am în această privinţă o părere care nu-mi permite să spun că domnul Dinu Patriciu ar putea fi un al doilea Boc. Deci, eu cred în principiu că Băsescu nu poate să caute un alt prim-ministru decât pe cineva ca Emil Boc. Şi cred că nu se gândeşte la Dinu Patricu. Acuma, sigur, Dinu Patriciu, trebuie să spun, în ciuda marilor mele rezerve, cred că ar fi un prim-ministru mai bun decât Boc, măcar că ar fi nou, ar fi lumea curioasă, poate ar avea încredere", a spus Antonescu.

El a precizat, însă, că nu doreşte să se angajeze în polemici "futile".

"Eu nu doresc să mă angajez în polemici futile, deci cu mize mici. Sigur că cine-i prim-ministru în această ţară e un lucru important. Pe cine găseşte amator domnul Băsescu mie nu mi se pare un lucru important, chiar dacă e o tensiune care nu scapă nimănui şi care chiar e materializată în apariţia pe frontul acesta a unei noi unităţi spectaculoase - artileria domnului Patricu, dar apărută la oştirea domnului Băsescu", a spus Antonescu.

Liderul PNL a arătat că discuţia nu este serioasă şi a menţionat că Stelian Tănase este un bun scriitor, de la care poţi să te aştepţi la orice în materie de imaginaţie.

"Nu cred că este o discuţie serioasă şi probabil că, dacă domnul Băsescu ajunge la concluzia că e o variantă, atunci nu poate fi vorba decât despre un nou prim-ministru PDL sau poate în calitate de tehnocrat. Poate nu e SF chestia asta, dar nu uitaţi că Stelian Tănase este scriitor, şi-încă unul bun, şi de la ăştia poţi să te aştepţi la orice în materie de imaginaţie", a spus Antonescu.

Informaţia a fost însă dezminţită de către Dinu Patriciu, contactat de MEDIAFAX omul de afaceri declarând: "Să fim serioşi, astea sunt poveşti. Eu sunt de multă vreme în vacanţă".

Întrebat dacă ar accepta funcţia de premier în cazul în care i-ar propune acest lucru preşedintele Băsescu, Patriciu a răspuns: "Nu se discută niciodată, nici în afaceri, nici în politică, cu dacă sau cu parcă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici