Orban: Am convingerea că Iohannis nu va face ca Băsescu, nu-şi va promova un Boc la partid

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban şi-a declarat marţi ”convingerea” că, în cadrul şedinţei partidului, Klaus Iohannis nu va face ceea ce a făcut Traian Băsescu, ”să-şi promoveze un Boc în partidul pe care l-a condus”, estimând că acesta nu va face o recomandare pentru succesor la PNL.

278 afișări
Imaginea articolului Orban: Am convingerea că Iohannis nu va face ca Băsescu, nu-şi va promova un Boc la partid

Klaus Iohannis (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Orban a fost întrebat dacă se aşteaptă ca Iohannis să facă o recomandare în ceea ce priveşte succesorul său la şefia PNL.

”Eu cred că nimeni nu trebuie să-l confunde pe Klaus Iohannis cu Traian Băsescu. Eu am convingerea că niciodată domnul Klaus Iohannis nu va face ceea ce a făcut Traian Băsescu, şi anume, să-şi promoveze un Boc în partidul pe care l-a condus sau să încerce să scindeze partidul pe care l-a condus, promovând-o pe Udrea. Domnul Klaus Iohannis în toate discuţiile pe care le-am avut cu dânsul este preocupat în primul rând de punerea în practică a obiectivelor pe care şi le-a asumat în calitate de preşedinte al României”, a declarat Orban.

De asemenea, el a fost întrebat dacă intenţionează să-şi retragă candidatura în cazul în care Iohannis va face o recomandare în privinţa viitorului preşedinte PNL.

”Nu cred că domnul Klaus Iohannis va face o recomandare (...) Îl cunosc pe domnul Iohannis şi, mai ales, îl cunosc ca pe un om drept. Nu cred că şi-ar permite să fie nedrept faţă de unul dintre cei doi candidaţi. De altfel, întotdeauna domnul Iohannis a respectat voinţa democratică exercitată în cadrul statutar de către organismele PNL, indiferent care au fost acestea”, a mai declarat Orban.

El a menţionat că şefia grupului deputaţilor PNL, funcţie în care a fost ales marţi, va fi din nou supusă alegerilor, indiferent de rezultatul competiţiei pentru preşedinţia partidului la începutul următoarei sesiuni parlamentare.

”Candidatura mea astăzi (la şefia grupului PNL, n.r.) a fost şi dorinţa mea pe care le-am exprimat-o colegilor mei şi a reprezentat un vot de încredere în candidatura mea la funcţia de preşedinte al PNL, pentru că foarte mulţi dintre deputaţii şi senatorii PNL nu vor participa la votul de joi. Chiar dacă acest vot are mai degrabă un caracter consultativ eu ţin cont în mare parte de părerea parlamentarilor PNL”, a mai explicat Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici