Orban: Dragnea şi Tăriceanu sunt ultimii oameni care pot promova valorile familiei tradiţionale

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, legat de organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei pe 30 septembrie sau prima duminică da lunii octombrie, că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sunt ultimii oameni care ar trebui să promoveze valorile familiei tradiţionale.

165 afișări
Imaginea articolului Orban: Dragnea şi Tăriceanu sunt ultimii oameni care pot promova valorile familiei tradiţionale

Orban: Dragnea şi Tăriceanu sunt ultimii oameni care pot promova valorile familiei tradiţionale

"Referendumul pentru familie este blocat de un an de zile, în Senat, de majoritatea guvernamentală. Deocamdată nu e deblocat. Domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu sunt ultimii oameni care pot să promoveze valorile familiei tradiţionale şi mi se pare ridicol că Dragnea se agaţă de acest subiect pe care îl duce în derizoriu. Orice politizare a acestui demers cetăţenesc care a fost iniţiat de trei milioane de români nu face altceva decât să arunce în derizoriu şi să compromită o temă importantă pentru România. Consider că Dragnea ar trebui să tacă asupra acestui subiect", a afirmat, joi, liderul PNL Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL a mai spus că opţiunea unui om referitor la referendumul pentru familie nu ar trebui să fie afectată de deciziile politice, ţinând de convingerile intime ale fiecăruia. El a adăugat că liberalii vor vota potrivit propriei conştiinţe.

"Acest subiect nu este un subiect politic. Opţiunea unui om în favoarea familiei tradiţionale sau în defavoarea consfiinţirii Constituţiei a acestei definiri a familiei este o o opţiune de conştiinţă care ţine de convingerile intime ale fiecăruia. Orice decizie politică este neavenită pentru că din punctul meu de vedere fiecare membru al PNL trebuie să se plaseze faţă de acest referendum conform propriei sale conştiinţe. Resping categoric orice politizare a acestei teme. Faptul că încă nu s-a organizat acest referendum este vina exclusivă a coaliţiei majoritare care a blocat de un an de zile proiectul de lege de revizuire a Constituţiei în Senat", a completat Orban.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, ar putea fi organizat pe 30 septembrie sau în prima duminică a lui octombrie.

"Am discutat şi cu colegii, şi la începutul lunii septembrie, în prima săptămână trebuie să fie votul în Senat pentru declanşarea referendumului, în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul pentru declanşarea referendumului şi referendumul poate fi organizat fie pe 30 septembrie, fie în prima duminică din octombrie. Trebuie să prindem în buget, la rectificare referendumului. Nu e obligatoriu să fie duminică şi să fie doar o zi referendumul", a declarat, marţi, liderul PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Acesta a adăugat că speră ca în aceeaşi perioadă să fie încheiate dezbaterile cu reprezentanţii societăţii civile şi cu toate părţile implicate pentru a avea un proiect care să reglementeze parteneriatul civil.

"Sper să se finalizeze discuţiile cu cei implicaţi în subiect, pentru ca la începutul lui septembrie să construim şi să se clarifice multe lucruri în parteneriatul civil. Susţin în continuare că trebuie să avem o astfel de lege. Nu am fost şi nu voi fi nicioată intolerant. Trebuie să clarificăm noţiunea de familie, dar şi parteneriatul civil pentru că orice român trebuie să aibă posibilitate să aibă opţiunea să trăiască cum vrea, fără să deranjeze pe altcineva", a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă susţine posibilitatea dreptului de adopţie pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex, Dragnea a răspuns: "Eu personal am o rezervă aici."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici