Orban, la Congresul pentru alegerea conducerii TNL: Votaţi liber! Am dreptul să am o preferinţă; nu am voie, în schimb, să o fac publică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a îndemnat, duminică, pe membrii TNL să voteze liber la alegerile pentru desemnarea preşedintelui Organizaţiei de Tineret a PNL, afirmând că deşi are o preferinţă pentru unul dintre candidaţi – Mara Mareş, Radu Surugiu şi Glad Varga, nu şi-a exprimat-o public.

234 afișări
Imaginea articolului Orban, la Congresul pentru alegerea conducerii TNL: Votaţi liber! Am dreptul să am o preferinţă; nu am voie, în schimb, să o fac publică

Orban, la Congresul pentru alegerea conducerii TNL: Votaţi liber! Am dreptul să am o preferinţă; nu am voie, în schimb, să o fac publică

"(...) Există cineva în sala asta care nu îşi poate exprima liber preferinţa pentru candidatul pe care doreşte să îl voteze din cauza mea? Vă garantez că nu există nimeni. Votaţi liber. Democraţia înseamnă dreptul fiecărui om de a vota conform propriei sale conştiinţe, evaluări, (...) modului în care vede dezvoltarea PNL", a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban, la Congresul pentru alegerea conducerii TNL, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora deputatul Mara Mareş, în vârsta de 24 de ani, aflat la primul mandat, s-ar bucura de susţinerea sa.

Ludovic Orban a afirmat că nu şi-a exprimat public nicio preferinţă pentru unul dintre cei trei candidaţi.

"(...) Daţi-mi şi mie acest drept de a avea o preferinţă. (...) Eu cred că preşedintele PNL are dreptul de a avea o preferinţă, nu are voie, în schimb, să o facă publică. (...) Eu am făcut poze şi cu Mara Mareş şi cu Radu Surugiu şi cu Glad Varga. (...) nu mi-am exprimat public nicio preferinţă pentru vreunul dintre candidaţi", a spus liderul PNL.

Orban le-a transmis candidaţilor "să se gândeasc bine" pentru că nu vor avea mari beneficii de pe urma funcţiilor pentru care candidează pentru că îi aşteaptă "o perioadă de muncă", "un lung şi intens efort" pentrua ridica PNL la rangul de prim partid pe scena politică.

Ludovic Orban le-a mai spus tinerilor liberali că nu îi place că unii îşi fac campanie victimizându-se sau sunt numiţi subsecretari de stat în Guvern.

"Nu-mi place ca membrii TNL să fie radiaţi din calitatea de membru al PNL după ce au muncit la zeci şi sute de campanii. Nu îmi place ca unii să îşi facă campanie electorală victimizându-se. Nu imi place ca alţii să îşi facă campanie electorală dând pe surse informaţii neadevărate şi atacând PNL şi pe preşedintele PNL cu informaţii care nu au absolut niciun fel de temei", a adăugat liberalul.

Orban a afirmat că nu îl place nici faptul că "unii manifestă zel în campaniile interne, dar când este vorba despre bătăliile exterioare nu vor să rişte nimic şi nu îşi pun pielea la bătaie".

"(...) Bătălia, dragii mei, este o bătălie cu adversarul politic asumat direct, asumându-ţi riscuri, responsabilităţi, punându-ţi în pericol firma, locul de muncă, chiar şi liniştea personală pentru că nu ne luptăm cu un partid normal care se bate cu noi în idei, ci cu un partid dictatorial care foloseşte instituţiile statului ca să îi lovească pe toţi aceia care au curajul să îi critice", le-a mai spus Orban tinerilor PNL.

Peste 930 de delegaţi s-au reunit duminică, pentru a alege noua conducere a Organizaţiei de Tineret a PNL. Cei trei candidaţi pentru şefia TNL sunt Mara Mareş, Radu Surugiu şi Vlad Varga.

Membrii TNL au ţinut cu un moment de reculegere în memoria seniorului liberal, Mircea Ionescu Quintus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici