Orban: Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei Francisc

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu crede că premierul Viorica Dăncilă a fost autorizată să prezinte programul Papei Francisc, referindu-se la anunţul acesteia despre vizita Suveranului Pontif în România, la începutul anului viitor.

635 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei Francisc

Orban: Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei Francisc

"Aici a dat un punct de vedere reprezentantul nunţiul apostolic în România, care a spus cum se organizează vizita. Arată încă o dată că Viorica Dăncilă are o pălărie mult prea mare. În fiecare zi oferă motive în plus pentru a da motive serioase acestei solicitări de demisie (a preşedintelui Klaus Iohannis – n.r.). Nu se practică aşa ceva în relaţiile diplomatice. Cu siguranţă că nu face bine României. Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei. Probabil i-o fi spus Dragnea să anunţe vizita în dorinţa de a câştiga capital politic sau de a-l pune într-o lumină favorabilă şi până la urmă nu a făcut altceva decât să facă o nouă gafă", a afirmat Ludovic Orban, duminică pentru MEDIAFAX.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri dimineaţă în audienţă la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Ulterior întrevederii, liderul de la Palatul Victoria a anunţat, la Antena 3, că Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019.

Anunţul unei vizite a Suveranului Pontif se face simultan de Sfântul Scaun şi Preşedinţia României a scris, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti. Purtătorul de cuvânt spune că a fost "rugat" de către nunţiul apostolic în România, Miguel Maury Buendía să facă o precizare pentru presă în acest sens şi remarcă faptul că Sfântul Scaun nu a făcut nicio referire despre o viitoare vizită a Papei Francisc în România după ce premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă la Vatican.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la Blaj, întrebat despre anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă referitor la vizita Suveranului Pontif în România, că nu crede că "doamna a înţeles ce s-a vorbit acolo".

"Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi, în final, a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire şi într-adevăr acolo se spune că a vorbit despre Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene în prima parte a lui 2019, singura explicaţie a mea este că doamna a înţeles că este vorba despre vizită şi nu despre Preşedinţie. Deci o confuzie inexplicabilă", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că în relaţia cu Vaticanul există reguli şi norme foarte clare.

"Pot să vă spun că ştiu, dar, la acest nivel, şi chiar în relaţia cu Vatican, există nişte reguli şi nişte norme foarte, foarte clare. Atunci când vor fi lămurite absolut toate detaliile, atunci se va anunţa simultan şi de către Vatican, şi de către Administraţia Prezidenţială, şi nu de alţi vizitatori sau audiaţi întâmplători.", a completat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici