Noul vicepremier propus şi ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, VIZAT într-o anchetă a DNA. Cercetările, in rem. Răspunsul preşedintelui PSD Olt

Noul ministru al Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, este unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai PSD, atât în judeţul Olt, cât şi în întreaga Oltenie. De profesie agronom, Stănescu a ajuns în prima linie a partidului în 2008, când a fost ales preşedinte al PSD Olt.

2620 afișări
Imaginea articolului Noul vicepremier propus şi ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, VIZAT într-o anchetă a DNA. Cercetările, in rem. Răspunsul preşedintelui PSD Olt

Paul Stănescu, de la statutul de ”baron de Olt” la cel de vicepremier şi ministru al Dezvoltării

Paul Stănescu s-a născut pe 25 august la Vişina, localitate în care tatăl său a obţinut trei mandate de primar. Între 1978 şi 1982 a studiat agronomia la Craiova, iar după absolvire a devenit director la o fabrică de conserve din Caracal. În perioada 1988-1991 a fost directorul IAS Studina, pentru ca în 1992 să preia conducerea companiei Agromec Vişina, care exploatează terenuri agricole luate în arendă.

Prima funcţie politică importantă o obţine în 2008, când este ales preşedinte al CJ Olt, funcţie în care va fi reales în 2012. În 2010, a obţinut şi şefia filialei judeţene a PSD, înlăturându-l din funcţie pe Ion Toma. În 2013 a fost ales vicepreşedinte regional al PSD pentru zona Oltenia. În anul 2016 a obţinut un mandat de senator de Olt, ulterior fiind desemnat drept chestor al Senatului.

Paul Stănescu este fratele lui Alexandru Stănescu, deputat de Olt din 2012.

În ultima declaraţie de avere, Paul Stănescu a trecut trei terenuri agricole cumpărate împreună cu soţia şi care însumează 32 de hectare. La capitolul imobiliare, Stănescu deţine un apartament în Craiova şi o casă de 299 metri pătraţi pe care a construit-o în localitatea natală. Stănescu conduce un autoturism Daewoo Nubira. În anul fiscal 2016 a avut trei surse de venit: 36.900 de lei din salariile ca preşedinte al CJ Olt, 4.900 de lei salariul pe decembrie ca senator şi 18.750 de lei venituri aduse de compania Agromec Vişina.

Paul Stănescu, noul ministru al Dezvoltării, vizat într-o anchetă a DNA. Cercetările, in rem

Noul ministru al Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, este vizat într-o anchetă a DNA, alături de Darius Vâlcov, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Cercetările sunt începute in rem, după ce instanţa a dispus, în 2015, redeschiderea cauzei. Dosarul vizează infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice

Potrivit surselor, cercetările sunt în curs în acest dosar, fiind o cauză redeschisă de Tribunalul Olt în septembrie 2015, la cererea DNA. Cauza este investigată de Secţia 1 a DNA.

"Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti - Direcţia Naţională Anticorupţie, având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale privind pe suspecţii Vîlcov Darius Bogdan, Stănescu Paul, Prina Minel Florin, Langa Bogdan Graţian, Tomescu Constantin Cristian, Şerban Laurenţiu Adrian, Ramba Andrei Ovidiu, Bărbulescu Andra şi Oprescu Marius. În baza art. 335 alin.4 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr.223/C2/2015 din 15.07.2015, emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti - Direcţia Naţională Anticorupţie prin care s-a dispus infirmarea rezoluţiei nr.271/P/2012 din data de 05.07.2013 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie -Serviciului Teritorial Craiova şi confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.271/P/2012", este decizia Tribunalului Olt din 2015.

Dosarul vizează mai mulţi funcţionari de la Primăria Municipiului Slatina, de la Consiliul Judeţean Olt şi administratorii mai multor societăţi. Procurorii investighează posibile ilegalităţi în domeniul achiziţiilor publice, concesionări de terenuri şi investiţii, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici