PDL propune, ca amendament la legile asumate, deducerea cu 10% a TVA pentru renovări de locuinţe

PDL are şapte propuneri care să fie incluse în pachetul de măsuri pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament, a declarat vineri pentru MEDIAFAX Sulfina Barbu, menţionând scutirea de impozit pe profit pentru investitorii nou înfiinţaţi care investesc un milion de euro.

29 afișări
Imaginea articolului PDL propune, ca amendament la legile asumate, deducerea cu 10% a TVA pentru renovări de locuinţe

PDL propune, ca amendament la legile asumate, deducerea cu 10% a TVA pentru renovări de locuinţe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit Sulfinei Barbu, propunerile PDL au fost discutate vineri şi acceptate de Ministerul de Finanţe şi urmează să fie analizate de Guvern în şedinţa de duminică. "Aceste propuneri vor fi analizate de Guvern în şedinţa de duminică şi ce se poate se va introduce în pachetul de măsuri şi ce nu, vom face proiect de lege sau ordonanţă de urgenţă", a precizat deputatul PDL.

Ea a precizat că amendamentele parlamentarilor PDL vizează majorarea de la 50% la 80% a cotei din dividendele intreprinderilor de stat care se varsă la buget, deducerea fiscală pe bază de bon fiscal a unui procent de 10% din TVA pentru lucrările de renovare modernizare a locuinţelor şi clădirilor, scutirea de impozit pe profit, pe o perioadă de cinci ani, pentru companiile nou înfiinţate care investesc un milion de euro şi creează noi locuri de muncă.

"PDL mai propune ca prin Codul de procedură fiscală să se facă direct compensarea obligaţiilor, adică de exemplu, dacă o firmă are de plătit CAS, dar are de primit TVA, să se compenseze. Acest lucru va debloca mediul de afaceri", a explicat Barbu.

Ea a arătat că o altă propunere prevede ca solicitările de amânare la plată a obligaţiilor fiscale să poată fi depuse până pe 30 iunie 2011.

"Mai propunem ca nivelul dobânzii de întârziere să fie de 0,04% şi nu de 0,05%, cât este acum, pentru fiecare zi de întârziere. Cu aceste măsuri Ministerul de Finanţe a fost de acord", a precizat Sulfina Barbu.

Un alt amenadament se referă la corelarea articolului 116 (compensarea creanţelor cu datoriile - n.r) şi a articolului 120 (majorările de întârziere la plata obligaţiilor bugetare - n.r) din Codul de procedură fiscală şi abrogarea articolului 122 (majorările de întrziere în cazul compensării - n.r.), a adăugat Barbu.

Ea a mai spus că "un grup de lucru" al PDL format din Sulfina Barbu, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Vasile Gherasim, au lucrat de două săptămâni la aceste amendamente pentru a găsi soluţii la deblocarea mediului de afaceri şi relansarea economiei în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici