PDL: PSD instigă sindicatele la revoltă socială, precum Iliescu minerii în anii '90

PDL condamnă modul în care PSD se comportă "instigând sindicatele la revoltă socială, în loc să încurajeze dialogul social", a declarat, miercuri, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, arătând că PSD, "în frunte cu imaturul Ponta, se comportă ca şi Iliescu când a scos minerii în stradă".

25 afișări
Imaginea articolului PDL: PSD instigă sindicatele la revoltă socială, precum Iliescu minerii în anii '90

PDL: PSD instigă sindicatele la revoltă socială, precum Iliescu minerii în anii '90 (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"PDL condamnă, se delimitează de modul în care PSD instigă, se comportă instingând sindicatele la revoltă socială, în loc să încurajeze dialogul social. PSD în frunte cu imaturul Ponta se comportă ca şi Ion Iliescu în '90-'91 când a scos minerii în stradă pentru a bloca reforma", a declarat Oltean, într-o conferinţă de presă.

El a apreciat că 20 de ani "nu au însemnat nimic pentru PSD în ceea ce priveşte comportamentul", arătând că în loc de un progres a fost înregistrat un regres al acestui comportament.

Ioan Oltean a ţinut să vorbească despre mitingul care se desfăşoară în faţa sediului Guvernului, arătând că PDL manifestă toată înţelegerea faţă de manifestanţi şi apreciind demersul acestora ca fiind democratic şi constituţional. El a spus însă că, în opinia PDL, nu aceasta este soluţia prin care sindicatele pot să-şi rezolve problemele, menţionând că dialogul ar fi singura cale pentru rezolvarea acestora.

Potrivit lui Oltean, PDL cere "foarte serios" premierului şi Guvernului să continue dialogul cu sindicatele şi să identifice soluţiile.

"În acelaşi timp, PDL cere Guvernului să continue reforma începută, pentru că necesitatea acesteia nu mai poate fi pusă în discuţie", a adăugat Ioan Oltean, arătând că sindicatele trebuie să fie un partener activ alături de guvern în realizarea acestei reforme şi ele nu pot să fie tratate ca un partener pasiv interesat să obstrucţioneze reforma societăţii româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici