PNL a depus la Parlament proiectul privind dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora

PNL a depus, miercuri, la Parlament, proiectul privind dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora, a anunţat copreşedintele PNL Alina Goghiu, după ce un amendament similar a fost respins în sesiunea trecută, în cadrul dezbaterii legii privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului.

187 afișări
Imaginea articolului PNL a depus la Parlament proiectul privind dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora

PNL a depus la Parlament proiectul privind dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora (Imagine; Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Astăzi vom depune în Parlament un proiect legislativ la care eu şi PNL ţinem foarte mult. Este vorba despre suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora. Continuăm prin acest proiect seria demersurilor pentru o reprezentare corectă şi democratică a tuturor cetăţenilor României în Parlament. Astăzi venim cu proiectul ca numărul senatorilor pentru diaspora să crească de la 2 la 4 şi numărul deputaţilor de la 4 la 8 deputaţi. Revenim cu acest proiect deoarece considerăm că există un dezechilibru major care discriminează o categorie de cetăţeni români care au aceleaşi drepturi ca şi noi, cetăţenii din diaspora", a precizat Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Proiectul de lege al PNL este semnat de toţi parlamentarii PNL, a mai spus Gorghiu.

Legea alegerii Camere Deputaşilor şi Senatului a fost adoptată în sesiunea din iune şi a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Amendamentul referitor la creşterea numărului de parlamentar pentru Diaspora nu a întrunit majoritatea necesară. Legile electorale nu pot fi modificate cu mai puţin de un an înaintea termenului alegerilor, potrivit unei decizii a CC şi recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici