PNL amână mitingul de susţinere a guvernului Cioloş pentru 5 noiembrie, când liberalii vor lansa candidaţii şi vor prezenta programul de guvernare - VIDEO

Vicepreşedintele PNL Cezar Preda a declarat marţi că PNL va amâna mitingul programat pentru sâmbătă până în data de 5 noiembrie, afirmând că Primăria a dat doar o ''semi-aprobare'', comportament care îl ''excede'' chiar şi pe cel al fostului primar Sorin Oprescu. UPDATE Alina Gorghiu: La mitingul din 5 noiembrie PNL îşi lansează candidaţii.

1247 afișări
Imaginea articolului PNL amână mitingul de susţinere a guvernului Cioloş pentru 5 noiembrie, când liberalii vor lansa candidaţii şi vor prezenta  programul de guvernare - VIDEO

PNL amână mitingul de susţinere a guvernului tehnocrat. Preda: Deja s-au reziliat contractele cu autocarele

''PNL în comisia de unificare a decis ca acest miting care nu este încă aprobat în totalitate să nu se mai ţină sâmbătă pentru că noi nu mai putem sta până joi, deja s-au reziliat contractele cu autocarele, oamenii erau convocaţi şi deja li s-a spus că nu sunt întrunite toate condiţiile pentru a desfăşura un miting şi va organiza o acţiune în acelaşi mod la începutul lunii noiembrie. Noi am convenit să fie data de 5 noiembrie'', a anunţat vicepreşedintele PNL Cezar Preda.

El a mai spus că reacţia Gabrielei Firea a fost ''un pas de tango în care Primăria Capitalei sub presiunea democratică a PNL de a aproba şi manifestaţie a încercat să îşi spele refuzul de ieri (luni-n.r.) printr-o semi-aprobare care bineînţeles este lovită de nulitate neavând avizele respective''.

Liberalul a prezentat cererea înaintată de PNL Gabrielei Firea, precum şi documentul de aprobare unde este trecută semnătura viceprimarului PMB.

''Documentul de completare a actului de aprobare care are semnătura viceprimarului Capitalei, în locul primarului general, pusă din punct de vedere administrativ ilegal pe aceste documente pentru că în pagina a doua unde trebuiau obţinute avizele sunt avize neobţinute, iar semnatura primarului general se pune numai după ce toate aceste avize au fost obţinute'', a susţinut Preda.

Comportamentul Gabrielei Firea îl excede pe cel al fostului primar Sorin Oprescu care a aprobat inclusiv mitingul de susţinere al preşedintelui Klaus Iohannis deşi avea ''presiuni enorme'' de la PSD să nu se aprobe.

''Nu este adevărat că mitingul avea ca scop susţinerea guvernului tehnocrat'', a mai precizat Preda, la solicitarea presei.

Biroul Politic Naţional al PNL va stabili dacă data de organizare a mitingului va rămâne 5 noiembrie.

Biroul de presă al Primăriei Capitalei a confirmat luni seara pentru MEDIAFAX că instituţia a aprobat desfăşurarea mitingului, în condiţiile venit de la solicitant. Precizarea a venit după ce Alina Gorghiu a anunţat pe pagina de Facebool că primăria a decis interzicerea evenimentului.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat marţi că la mitingul din data de 5 noiembrie liberalii îşi vor lansa candidaţii şi îşi vor prezenta programul de guvernare, afirmând că partidul va definitiva joi listele pentru parlamentare şi va verifica şi convergenţa cu platforma lui Dacian Cioloş.

''Am decis data de 5 noiembrie pentru că weekendul viitor ar trebui să nu avem, niciunul dintre partidele politice vreo manifestare, vorbim despre un an de la Colectiv şi trebuie să respectăm memoria celor care au avut un sfârşit tragic la acel moment. Va fi un eveniment la care PNL îşi va anunţa candidaţii, de mobilizare a electoratului liberal, în care progamul de guvernare, proiectele principale vor fi aduse la cunoştinţa publicului larg pentru că nu vor participa doar membrii de partid, ci vor fi invitaţi toţi bucureştenii care vor să vadă care sunt intenţiile PNL pentru următorii patru ani de guvernare liberală'', a explicat Alina Gorghiu.

Ea a afirmat că liberalii din comisiile de specialitate ale PNL vor lucra la programul de guvernare pentru a vedea ''cum se integrează soluţiile şi propunerile PNL cu ideile premierului Cioloş''.

''Mă bucur că primul ministru a reacţionat corect pentru că programul de guvernare este cel care este practic atributul partielor politice care vor adera la principiile pe care le-a expus. (…) Până joi vom verifica suprapunerea dintre programul de guvernare al PNL cu principiile lui Dacian Cioloş, deja constatăm o suprapunere covârşitoare, joi vom prezenta care sunt concluziile, urmând să decidem paşii următori'', a mai spus Gorghiu.

Întrebată dacă premierul Dacian Cioloş va fi invitat, Alina Gorghiu a precizat că până în acest moment nu a făcut nicio invitaţie nimănui.

''În acest moment nu s-a pus nici un fel de problemă legată de prezenţa premierului la evenimentul nostru'', a susţinut ea.

Gorghiu a anunţat că mare parte din candidaturi vor fi validate joi, iar restul listelor ar urma să fie validate în Biroul Politic Naţional de luni, moment în care se va şti şi ce membri ai Cabinetului Cioloş vor veni în PNL.

Printre candidaturile sigure se numără consiliera premierului Cioloş Mara Calista, care ar urma să candideze la Teleorman pe lista PNL împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici