PNL ocoleşte un răspuns legat de organizarea unui miting pro-Guvern în Capitală, dar o acuză pe Firea că politizează un demers firesc

PNL va anunţa în zilele următoare dacă va organiza mitingul pro-Guvern în centrul Capitalei, afirmând că primarul general, Gabriela Firea, politizează un demers firesc.

845 afișări
Imaginea articolului PNL ocoleşte un răspuns legat de organizarea unui miting pro-Guvern în Capitală, dar o acuză pe Firea că politizează un demers firesc

PNL ocoleşte un răspuns legat de organizarea unui mitingul pro-Guvern în Capitală, dar o acuză pe Firea că politizează un demers firesc

''Acţiunile politice şi strategia politică a PNL le vom face publice în zilele următoare, însă în privinţa reacţiei primarului general al Capitalei cu privire la un posibil miting organizat de PNL am următorul comentariu: din nefericire, doamna Firea se comportă ca un primar PSDist al Capitalei şi nu ca un primar al Bucureştenilor'', a declarat luni vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Ea a susţinut că Firea politizează un demers firesc.

''Orice persoană, partid sau organizaţie non-guvernamentală poate să organizeze mitinguri, poate să solicite aprobarea pentru organizarea unor mitinguri. Aşadar, nu văd de ce doamna Firea trebuie să politizeze un demers care este firesc şi ţine de principiile democratice, libertatea de manifestare şi exprimare'', a mai spus Turcan.

Pentru a lua o decizie privind organizarea mitingului PNL aşteaptă aprobarea solicitării adresate Primăriei Capitalei. Deputatul PNL a precizat că liberalii vor să militeze astfel pentru ''o Românie democrată, o justiţie funcţională, bună guvernare, educaţie şi dezvoltare''.

La rândul său, şi deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a acuzat-o pe Firea de abuz în serviciu.

''Cum este posibil ca primarul general al Capitalei să ia un document din Primărie pentru a-l prezenta la televizor şi pentru a amesteca funcţia pe care o deţine în disputele politice? Documentul a fost adresat Primăriei Generale, nu politicianului Gabriela Firea pentru a-l folosi după bunul plac. Reacţia doamnei Firea este demnă de dimensiunea cea mai sinistră şi mai comunistoidă a PSD: primarul Capitalei, în loc să trateze o cerere de adunare publică în mod instituţional, se grăbeşte să o înfiereze public, vorbind despre blocarea Bucureştiului - situaţie care la mitingul de pe stadion al domnului Ponta părea să nu o afecteze'', a transmis Ovidiu Raeţchi prin intermediul unui comunicat de presă.

PNL a cerut autorizaţie pentru a organiza sâmbătă, 22 octombrie, un miting de susţinere a Cabinetului Cioloş, a anunţat duminică Gabriela Firea la un post de televiziune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici