PNL îi desemnează pe Olteanu ca viceguvernator BNR, pe Gavrilă în ASF, pe Bertzi şi Mihalache la SRR

Conducerea PNL a decis, miercuri, susţinerea lui Bogdan Olteanu pentru poziţia de viceguvernator al BNR, a lui Alexe Gavrilă în conducerea ASF, a lui Ducu Bertzi şi Dan Mihalache în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radio, a anunţat preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

546 afișări
Imaginea articolului PNL îi desemnează pe Olteanu ca viceguvernator BNR, pe Gavrilă în ASF, pe Bertzi şi Mihalache la SRR

Bogdan Olteanu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Liderul PNL a precizat că deciziile pentru nominalizarea reprezentanţilor liberalilor la BNR, ASF şi SRR s-au luat prin votul membrilor Biroului Politic.

În ceea ce priveşte mandatele alocate în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radio, liberalii au contestat faptul că, în urma negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare, le-a fost alocat un singur mandat. Astfel, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională decizia prin care va fi numit noul CA al SRR, întrucât nu a fost respectat algoritmul parlamentar.

Cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în plen comun, lunea viitoare, de la ora 16.00, pentru a vota noile componenţe ale Consiliilor de Administraţie ale BNR, Curţii de Conturi şi SRR, precum şi preşedintele SRTV şi un membru al ASF.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, după şedinţa Birourilor Permanente reunite, că până lunea viitoare, la ora 14.00, comisiile permanente comune ale Parlamentului trebuie să facă nominalizările pentru funcţiile de membru în Consiliile de Administraţie ale BNR, Curţii de Conturi, SRR, pentru preşedintele SRTV şi pentru un membru al ASF, în urma propunerilor grupurilor parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici