PNL: În acest moment, la nivelul partidului, nu există o listă a candidaţilor pentru europarlamentare

Partidul Naţional Liberal anunţă miercuri, ca reacţie la materialul MEDIAFAX cu privire la locurile eligibile pentru alegerile europarlamentare din partea PNL şi ce nume au fost îndepărtate, că în prezent nu există nicio listă stabilită şi orice nominalizare, dacă este oportună, va fi făcută.

316 afișări
Imaginea articolului PNL: În acest moment, la nivelul partidului, nu există o listă a candidaţilor pentru europarlamentare

PNL: În acest moment, la nivelul partidului, nu există o listă a candidaţilor pentru europarlamentare

"În acest moment, la nivelul partidului nu există nicio listă a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, drept urmare nu putea fi „scos” nimeni de pe o listă care nu există. Aşa cum preşedintele PNL a anunţat public, criteriile în baza cărora vor fi selectaţi candidaţii la alegerile europarlamentare vor fi dezbătute şi adoptate în mod transparent în cadrul următorului Consiliu Naţional, cel mai important for statutar de decizie între congrese", se arată în dreptul la replică al PNL.

Totodată, sursa citată precizează că informaţiile nu au "legătură cu realitatea" şi că "în cadrul partidului toţi sunt membrii PNL, cu aceleaşi drepturi şi obligaţii fără nicio altă distincţie sau diferenţă de tratament, aşa cum se sugerează în articolul menţionat. În măsura în care vor considera oportună, candidatura unor membri PNL precum Mircea Hava, Gheorghe Falcă sau Vasile Blaga ar fi justificată de profilul şi experienţa lor politică şi administrativă".

Precizările vin după ce agenţia MEDIAFAX a publicat un material, citând surse politice, potrivit cărora pe lista scurtă pentru alegerile europarlamentare se află în acest moment: Ludovic Orban, Siegfried Mureşan (venit recent din PMP), Ionel Dancă, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Violeta Alexandru şi Cristian Buşoi. Aceleaşi surse precizau că nume precum Vasile Blaga, Mircea Hava sau Gheorghe Falcă au fost scoase de pe listă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici