PNL susţine PLÂNGEREA formulată de Orban. UPDATE Iulian Dumitrescu, unul dintre cei care au votat împotrivă: Nu s-a consultat cu nimeni. Azi, cerând votul, a recunoscut greşeala

Partidul Naţional liberal a votat, în şedinţa de marţi a Biroului Executiv, susţinerea plângerii formulate de Ludovic Orban, cu 23 de voturi pentru, trei împotrivă şi două abţineri.

910 afișări
Imaginea articolului PNL susţine PLÂNGEREA formulată de Orban. UPDATE Iulian Dumitrescu, unul dintre cei care au votat împotrivă: Nu s-a consultat cu nimeni. Azi, cerând votul, a recunoscut greşeala

PNL susţine PLÂNGEREA formulată de Orban. Unii liberali au fost împotriva acţiunii

Votul a venit după ce în şedinţa de marţi a fost adusă în discuţie plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă. Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că au fost şi liberali împotrivă care au afirmat că nu ar fi luat decizia de depunere a sesizării la Parchetul General, aşa cum a făcut preşedintele PNL.

Senator PNL: Domnul Orban nu s-a consultat cu nimeni. Azi, cerând votul, a recunoscut greşeala

Iulian Dumitrescu, senator PNL, a declarat marţi că a votat împotriva susţinerii deciziei preşedintelui PNL Ludovic Orban de a depune plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă, deoarece plângerile penale nu pot fi armă politică, iar Orban nu s-a consultat cu partidul.

"Domnul preşedinte Orban nu s-a consultat cu nimeni, azi cerând vot de susţinere practic şi-a recunoscut greşeala, că nu e diferenţă între persoana fizică şi pre;edintele PNL Orban. Nu am comentat decizia, dar e normal să discuţi în partid şi apoi să iei o decizie atât de importantă. În susţinerea lui Ludovic Orban au spus că plângerea penală e o armă politică ce poate fi folosită. Am spus că eu nu cred că poţi folosi plângerea penală în tot felul de situaţia. Sunt alte instituţii care sunt mai vigilente decât o persoană fizică, nu cred că o persoană fizică poate fi mai vigilentă, oricum s-ar chema ea", a declarat Iulian Dumitrescu, senator PNL şi lider de grup.

Dumitrescu a mai spus că nu a fost informat înainte de acţiunea liderului PNL, aşa cum nu au fost informaţi nici Ilie Bolojan sau Mircea Hava.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iaşi, că a sesizat Parchetul General „în calitate de cetăţean” de faptul că Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea au difuzat informaţii cu caracter secret. Plângerea este şi pentru uzurpare funcţie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a dispus, joi, trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă structurii de parchet competente, respectiv DIICOT. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici