Ponta a fost primit în audienţă de Papa Francisc - FOTO

Premierul Victor Ponta, aflat la Roma, a fost primit în audienţă, la Palatul Apostolic din Vatican, în biblioteca privată, de către Suveranul Pontif, Papa Francisc.

1006 afișări
Imaginea articolului Ponta a fost primit în audienţă de Papa Francisc - FOTO

Ponta a fost primit în audienţă de Papa Francisc - FOTO

El a avut şi o întrevedere cu Pietro Parolin, Cardinal Secretar de Stat al Vaticanului.

"A fost un moment extrem de emoţionant, pentru orice om cred că este aşa. I-am spus despre România ca despre o ţară în care nu doar că se respectă toate drepturile tuturor cultelor religioase, dar există realmente o capacitate de a trăi împreună. I-am transmis mesajul personal de prietenie al Preafericitului Patriarh, i-am mulţumit pentru faptul că, aici în Italia şi nu doar, comunitatea ortodoxă poate să folosească fără niciun fel de problemă bisericile catolice pentru slijbele religioase şi toate celalte lucruri care ţin de religia ortodoxă şi l-am asigurat că România va fi în continuare o ţară în care toate drepturile şi standardele internaţionale sunt respectate", a spus Ponta, la finalul întrevederii.

El a confirmat că i-a dăruit Papei o icoană din partea Patriarhului, un tricou semnat de fotbalistul Gheorghe Hagi, după modelul preşedintelui Braziliei, care i-a dăruit Papei un tricou al lui Pele, dar şi un coş cu produse bio.

La rândul său, Ponta a primit o medalie care să-i amintească de acest moment şi o icoană pentru fiul său, care îşi serbează, sâmbătă, ziua de naştere.

La Vatican, Ponta a fost însoţit de soţie, Daciana, de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, de ministrul Mediului, Rovana Plumb, şi de europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European.

Guvernul informa, joi, că vor fi discutate relaţiile şi colaborarea dintre România şi Sfântul Scaun în susţinerea drepturilor omului, a libertăţii religioase şi combaterii discriminării creştinilor în lume şi o serie de proiecte bilaterale în domeniul educaţiei şi culturii, promovarea cooperării ecumenice prin încurajarea dialogului dintre Biserici şi susţinerea comunităţilor româneşti din diaspora.

Vineri seara, premierul Ponta a declarat că îi va dărui Suveranului Pontif, Papa Francisc, un tricou care i-a aparţinut fotbalistului român Gheorghe Hagi, semnat de acesta, precum şi o icoană trimisă cadou de Patriarhul României, Preafericitul Daniel.

"Sunt foarte onorat de faptul că voi fi primit de către Sanctitatea Sa, Papa. Am un mesaj de prietenie, de cele mai bune gînduri, pe care i-l transmit, în primul rând în numele României, în al doilea rând din partea Patriarhului României, Preafericitul Daniel, cu care am discutat şi care, dealtfel, mi-a şi dat un cadou pe care, mâine, îl voi prezenta Sanctităţii Sale", a spus Ponta, vineri seara.

El a afirmat că îi va mulţumi Papei pentru faptul că reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române pot folosi lăcaşurile de cult pentru slujbele şi evenimentele religioase de care comunitatea românească are nevoie şi că îi va garanta Suveranului Pontif că România este o ţară tolerantă, care respectă credincioşii altor religii şi culte religioase, adăugând că toţi credincioşii romano-catolici şi greco-catolici din România se bucură de toate drepturile şi de tot respectul autorităţilor române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici