Ponta: Activitatea Ministerului Justiţiei, deci a Guvernului, va fi apreciată în raportul MCV. Fiecare va citi ce-i place

Activitatea Ministerului Justiţiei şi, implicit, a Guvernului, va fi apreciată în Raportul MCV, susţine premierul Victor Ponta, precizând că "fiecare va citi ce-i place" din documentul Comisiei Europene, indiferent cum va fi acesta.

425 afișări
Imaginea articolului Ponta: Activitatea Ministerului Justiţiei, deci a Guvernului, va fi apreciată în raportul MCV. Fiecare va citi ce-i place

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a făcut această declaraţie la B1 TV, precizând, totodată, în acest context, că a citit o primă formă a raportului.

"Sunt absolut convins că în raportul MCV activitatea Ministerului Justiţiei, şi implicit al Guvernului, că noi nu avem legătură cu Justiţia decât prin Ministerul Justiţiei, va fi apreciată", a spus premierul.

Întrebat dacă are informaţii cu privire la conţinutul documentului, Ponta a explicat că o primă formă a acestuia a fost trimisă de Comisia Europeană către Ministerul Justţiei, cu caracter confidenţial, pentru a face observaţii, ulterior urmând să aibă loc discuţii.

"Eu ştiu un singur lucru despre Raportul MCV, că oricum va fi în realitate, fiecare va citi din el ce-i place. Unii or să citească că e foarte rău, unii or să citească că e foarte bine", a mai spus Ponta.

Raportul MCV pentru România va fi publicat miercuri, 22 ianuarie, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray.

Tot în data de 22 ianuarie are loc şi Colegiul Comisarilor, care va aproba varianta finală a raportului Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Raportul va cuprinde o evaluare a progreselor înregistrate de România de la ultimul raport, publicat la 30 ianuarie 2013. Totodată, documentul va face referiri şi la statul de drept.

În cadrul reuniunii din 13 ianuarie a Comisiei nr. 3 a CSM, care se ocupă de relaţia cu Uniunea Europeană şi organismele internaţionale, s-a anunţat faptul că CE a solicitat furnizarea unor date statistice suplimentare în vederea finalizării Raportului asupra progreselor României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Ultima misiune de evaluare a progreselor în cadrul MCV a avut loc în perioada 25-27 noiembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că raportul CE privind MCV va fi publicat în 22 ianuarie.

Întrebat cum se vede independenţa justiţiei la Bruxelles, Traian Băsescu a răspuns că acest lucru se va vedea pe data de 22 ianuarie, în raportul MCV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici