Ponta anunţă că se va întâlni la Kiev inclusiv cu preşedintele Ucrainei şi cu premierul Moldovei

Premierul Victor Ponta a anunţat că, în vizita pe care o va efectua în Ucraina se va întâlni şi cu preşedintele Petro Poroşenko şi va participa, împreună cu premierul moldovean Iurie Leancă şi cu cel ucrainean Arseni Iaţeniuk, la o trilaterală Ucraina - Republica Moldova - România.

350 afișări
Imaginea articolului Ponta anunţă că se va întâlni la Kiev inclusiv cu preşedintele Ucrainei şi cu premierul Moldovei

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Premierul a precizat că vizita are ca scop susţinerea eforturilor de dezvoltare democratică şi integrare europeană ale Ucrainei şi Republicii Moldova.

"Va fi o primă întâlnire de acest fel, Ucraina-Moldova-România, şi vreau să afirm încă o dată rolul pe care România trebuie să-l joace, de ţară membră a Uniunii Europene şi de ţară stabilă în regiune, ţară care susţine în mod real şi concret eforturile Moldovei, ale Ucrainei, de dezvoltare democratică şi de integrare europeană", a spus Ponta.

Surse oficiale au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX că premierul Victor Ponta va pleca la Kiev, în perioada imediat următoare, unde se va întâlni cu omologul său ucrainean, cu care va susţine declaraţii comune de presă.

Premierul va exprima sprijinul României pentru apropierea Ucrainei de către Uniunea Europeană, au arătat sursele.

Ulterior, Ponta a declarat, într-un interviu acordat CNN, că va pleca la Kiev, după ce a fost şi la Chişinău, deoarece România trebuie să transmită statelor vecine, inclusiv Ucrainei, mesajul că parcursul democratic, pro-european şi atlantic este cel corect.

Săptămâna trecută, în discursul susţinut în Adunarea Generală a ONU, Ponta a declarat că România susţine principiul suveranităţii şi al integrităţii teritoriale al tuturor ţărilor şi respinge orice formă de presiune externă asupra statelor din estul Europei care au aspiraţii de integrare europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici