Ponta: Aşteptaţi-vă la atacuri şi cozi de topor pe care Băsescu le-a avut şi folosit în PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a avertizat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al formaţiunii, pe social-democraţi, solicitându-le să fie vigilenţi şi să se aştepte la atacuri "murdare şi ticăloase" sau la "cozi de topor", pe care Traian Băsescu "le-a avut şi folosit" în PSD.

55 afișări
Imaginea articolului Ponta: Aşteptaţi-vă la atacuri şi cozi de topor pe care Băsescu le-a avut şi folosit în PSD

Ponta: Aşteptaţi-vă la atacuri şi cozi de topor pe care Băsescu le-a avut şi folosit în PSD (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Vă rog să vă aşteptaţi la orice fel de atacuri, oricât de murdare sau de ticăloase, la cozi de topor pe care Traian Băsescu le-a avut şi le-a folosit în partidul nostru. Vă rog să fiţi vigilenţi", a spus Ponta, care a pledat pentru respectarea deciziilor luate în partid.

Liderul social-democraţilor a făcut, totodată, un apel la unitate în partid, el precizând că nimeni în PSD nu poate fi mai prejos sau mai presus decât un alt coleg.

"Vă aduceţi aminte de perioadele pe care le criticăm, în care era mai important să bagi beţe în roate unui coleg decât să obţii o victorie pentru partid. Vă rog să îngropăm acest tip de metode", a spus Ponta.

El a propus ca la Congresul de sâmbătă să se consfinţească, pentru o perioadă lungă, "pacea internă" în PSD şi, totodată, lupta cu cei de la putere, până când aceştia vor intra în cartea neagră a istoriei României.

"Trebuie în partid să ne considerăm camarazi, aliaţi în bătălia pe care o dăm", a spus Ponta.

El a mai spus că mandatul pe care i l-au dat social-democraţii la Congresul precendent a fost înţeles ca un mandat de responsabiitate, de restabilire a păcii interne şi a echilibrului în partid şi de îndreptare a efoturilor către exterior.

"Duşmanul nu e în interiorul PSD, e în afară. Avem acelaşi duşman ca toţi românii: PDL şi Traian Băsescu. Vreau să fiţi de acord că am reuşit în opt luni să îndreptăm energia partidului către adevăratul advesar al PSD şi al României, Traian Băsescu", a spus Ponta.

Liderul social-democrat a susţinut că lui Traian Băsescu şi PDL nu le este frică decât de PSD.

"Ei nu ştiu decât de frică. Traian Băsescu a dat înapoi în Parlament Legea fraudată a pensiilor pentru că i-a fost frică de noi. Încearcă angajarea răspunderii pe o lege aberantă a educaţiei, pentru că le e frică că vom trece moţiunea de cenzură şi de data asta căderea lui Boc va fi definitivă", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici