Ponta, despre comisar: Fac nominalizarea oficială când Junker îmi comunică oficial portofoliul. L-am ţinut departe pe Băsescu de negocieri, ştiam că vrea să le strice

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, miercuri, dacă o va nominaliza pe Corina Creţu pentru portofoliul Dezvoltării regionale, el arătând că va face nominalizarea oficială când preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, îi va comunica oficial care este portofoliul alocat României.

613 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre comisar: Fac nominalizarea oficială când Junker îmi comunică oficial portofoliul. L-am ţinut departe pe Băsescu de negocieri, ştiam că vrea să le strice

Ponta, despre comisar: Fac nominalizarea oficială când Junker îmi comunică oficial portofoliul. L-am ţinut departe pe Băsescu de negocieri, ştiam că vrea să le strice (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

„Eu, după ce am anunţul oficial din partea domnului Juncker asupra portofoliului pe care îl primeşte România, şi sper să am acest anunţ până la sfârşitul săptămânii, voi face nominalizarea în mod oficial şi atunci persoana respectivă va fi audiată în Parlament”, a spus Ponta.

Întrebat dacă o va nominaliza pe Corina Creţu pentru portofoliul Dezoltării regionale, despre care a spus că l-a obţinut, în urma negocierilor, pentru România, Ponta a răspuns: „Dacă domnul Juncker îmi va comunica în mod oficial care este portofoliul care este alocat României, atunci voi face o nominalizare oficială care va fi trimisă şi preşedintelui Junker şi Parlamentului României”.

Ponta: L-am ţinut departe pe Băsescu de negocierile pentru comisar, ştiam că vrea să le strice

Solicitat să comenteze faptul că Traian Băsescu i-a reproşat faptul că a aflat de la Bruxelles despre faptul că Guvernul a avansat două propuneri pentru postul de comisar, Ponta a răspuns: ”Foarte bine, chiar are dreptate. L-am ţinut departe de negocieri pentru că ştiam că vrea să le strice, cum le-a stricat şi pe cele cu domnul Vosganian, tot el le-a stricat şi a preferat ca România să ia ceva mai prost ca să-l acuze pe Tăriceanu”.

”Deci, sunt bucuros că am reuşit să-l ţin deoparte pe Traian Băsescu”, a adăugat Ponta.

El a reamintit situaţia din 2006, spunând că Varujan Vosganian a ratat obţinerea unui portofoliu economic important pentru că ”a fost sabotat din ţară”.

”Noi am mai păţit acest lucru în 2006, când domnul Vosganiaan a fost desemnat pentru un portofoliu important, a fost sabotat din ţară de tot felul de securişti, de tot felul de proşti, că nu a fost doar ticăloşie, a fost şi prostie, şi din acest motiv România în loc să obţină un portofoliu economic important în 2006 a obţinut acel Multilingvism”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că, în urma unor negocieri lungi şi complicate a obţinut pentru România portofoliul Dezvoltării regionale, ”cel mai important portofoliu din CE”, şi că şeful statului, Traian Băsescu, a avut suficientă minte să nu comenteze mai mult subiectul. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici