Ponta: Eram la Bruxelles şi am solicitat mandat pentru ca la Consiliu scaunul României să nu fie gol

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu prin votul Parlamentului, că la momentul Consiliul European din 28 iunie se afla la Bruxelles la o reuniune PES şi a solicitat mandat şefului statului pentru ca România să nu "rămână cu un scaun gol".

1271 afișări
Imaginea articolului Ponta: Eram la Bruxelles şi am solicitat mandat pentru ca la Consiliu scaunul României să nu fie gol

Ponta: Eram la Bruxelles şi am solicitat mandat pentru ca la Consiliu scaunul României să nu fie gol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Curtea Constituţională a decis că preşedintele reprezintă România la Consiliul European, poate da un mandat primului ministru. În ziua de 28, aflându-mă doar eu la Bruxelles la întâlnirea liderilor social-democraţi, am solicitat preşedintelui României care era la Bucureşti – ca România să nu rămână cu un scaun gol la Consiliu European – şi să-mi dea un mandat să reprezint conform deciziei Curţii Constituţionale, ceea ce preşedintele a refuzat în acel moment", a spus Ponta.

El a precizat că în baza hotărârii Curţii Constituţionale îi va solicita mandat de reprezentare dacă este nevoie preşedintelui interimar, preşedinte al Senatului, Crin Antonescu.

"Voi solicita preşedintelui interimar, dacă este cazul să fie un Consiliu European până la alegerile privind alegerea unui nou preşedinte, după aceea voi solicita preşedintelui mandatul de reprezentare", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici