Ponta: Eu, Dragnea şi Oprea suspendăm campania. Merg azi în zonele inundate din Mehedinţi

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că el şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea vor suspenda activităţile de campanie electorală, el arătând că va merge în cursul zilei în zonele inundate din Mehedinţi, pentru a vedea dacă este necesar un spijin imediat.

938 afișări
Imaginea articolului Ponta: Eu, Dragnea şi Oprea suspendăm campania. Merg azi în zonele inundate din Mehedinţi

Ponta: Eu, Dragnea şi Oprea suspendăm campania. Merg azi în zonele inundate din Mehedinţi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Cel puţin câteva zile, până când toată situaţia produsă de intemperii va intra în normal, şi eu şi ceilalţi miniştri care avem responsabilităţi vom suspenda campania electorală. O să plec împreună cu vicepremierul Dragnea în Mehedinţi. De la Bucureşti, vicepremierul Oprea e cel care coordonează activitatea în toată ţara", a precizat Ponta.

Potrivit lui Ponta, campania electorală va fi reluată după ce toate măsurile pentru înlăturarea efectelor intemperiilor vor fi fost luate.

"Atât timp cât vor fi intemperii, campania electorală o las pentru alţii şi miniştrii care au responsabilităţi mă vor însoţi, se vor ocupa în special de acest lucru", a spus Ponta.

El a arătat că nu va putea să meargă în toate zonele inundate.

"Nici nu e nevoie de mine personal în toate aceste zone. O să merg la Drobeta Turnu Severin pentru că aceea este zona, Gorj, Caraş, Mehedinţi şi Dolj, mai puternic afectată, doar ca să aflu dacă e nevoie imediat de un sprijin concret pentru perioada imediat următoare, după care vicepremierul Dragnea se va ocupa şi va coordona activităţile în teritoriu", a precizat Ponta.

În urma ploilor abundente, în judeţul Mehedinţi au fost inundate peste 60 de gospodării din mai multe localităţi.

Una dintre localităţile afectate este Hurduceşti (Strehaia), unde, potrivit autorităţilor locale, aproximativ 160 de persoane sunt izolate după ce calea de acces a fost afectată de apele revărsate ale râului Huşniţa, la casele oamenilor putându-se ajunge doar cu tractor sau căruţă.

Sîmion Burcu, primarul oraşului Strehaia, de care aparţine satul Hurduceşti, a declarat că duminică după-amiază râul Huşniţa a ieşit din matcă, a inundat 15 gospodării şi a rupt calea de acces.

Potrivit acestuia, cea mai gravă problemă a oamenilor din Hurduceşti este legată de aprovizionarea cu apă potabilă întrucât fântânile au fost afectate de inundaţii, iar în localitate nu există reţea centralizată, urmând ca Primăria să se ocupe de aprovizionarea localnicilor.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat că în zonele afectate din judet este nevoie de analiza apei din fântâni întrucât pânza freatică a fost afectată de precipitaţiile abundente, iar echipe de medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică vor merge în teren pentru a face aceste analize.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici