Ponta: Ieşirea de vineri a lui Antonescu a fost cel puţin năucitoare. Pierde în sondaje atacând USL

Liderul PSD, Victor Ponta, consideră că ieşirea publică de vineri a liderului PNL, Crin Antonescu, a fost "năucitoare", nimeni neînţelegând nimic, şi apreciază ca interesant că Antonescu "a devenit peste noapte apărătorul DNA", arătând că acesta scade în sondaj cu cât atacă premierul, Guvernul şi USL.

2291 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ieşirea de vineri a lui Antonescu a fost cel puţin năucitoare. Pierde în sondaje atacând USL

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Între mine şi Antonescu nu este nicio tensiune. Este o tensiune, şi o văd şi eu la televizor, în apariţii publice, a lui Antonescu legat de candidatura domniei sale, dar îşi îndreaptă tirul în mod greşit asupra mea, eu trebuie să-l ajut, nu-l încurc în niciun fel", a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă are totuşi o explicaţie pentru faptul că a fost ţinta ultimelor declaraţii ale liderului PNL, Ponta a arătat că el este ţinta atât a preşedintelui Traian Băsescu, cât şi a lui Crin Antonescu, Cătălin Predoiu, Elenei Udrea, deoarece fiecare candidat de anul viitor loveşte în Guvern.

"Până la urmă, este oarecum natural, eu sunt cel care fac, ei sunt cei care vorbesc, şi atunci, ce să facă, despre ce să vorbească ? Mă critică pe mine. Este un lucru care, până la un punct, mi se pare firesc", a adăugat Ponta.

Premierul a mai afirmat însă că i se pare interesant că Antonescu "a devenit peste noapte apărătorul DNA" şi că acest lucru este neaşteptat pentru el, apreciind însă că, probabil, este vorba de o neînţelegere şi arătând că independenţa justiţiei înseamnă inclusiv debarasarea de Băsescu şi "secta" lui Macovei.

"Probabil i-o fi dat un consilier ideea că o să vâştige nişte voturi apărând DNA-ul contra mea. Cred că, ca şi alte sfaturi, a fost un sfat greşit, dar mă rog, e strategia domniei sale pentru prezidenţiale. Pentru mine sau pentru Guvern în ansamblu e neplăcut, dar până la urmă e scuzabil dacă îi aduce voturi. Eu mă uit pe toate sondajele şi efectul e contrar, dar poate are domnia sa alte sondaje sau altă tactică pe care eu nu o cunosc. Ieşirea de vineri a fost cel puţin năucitoare, nu a înţeles nimeni nimic vineri, nici de la noi, nici de la PNL", adăugând că a consultat unele sondaje şi a observat că Antonescu pierde cu cât atacă mai mult prim-ministrul, USL şi Guvernul, dar că nu vrea explicaţii de a Antonescu.

În acelaşi timp, el a precizat din nou că nu îi va transmite în public niciun reproş lui Antonescu şi nici nu îşi va ataca în public partenerii de guvernare.

Vineri, Crin Antonescu a declarat că Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce "este inacceptabil", el arătând că premierul, prin atribuţiile constituţionale, nu poate să dea explicaţii sau mesaje în numele procurorului general şi adăugând că păstrează speranţa că "a fost doar o greşeală".

Referindu-se la declaraţiile din ultimele zile ale preşedintelui şi premierului, Antonescu a arătat că, dacă în cazul primului-ministru păstrează speranţa că "a fost doar o greşeală", impresia generală pe care acestea le transmit este aceea de "mesaje de forţă pe deasupra legilor, a principiilor, a cetăţenilor".

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri seară, la RTV, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut "dosare politice".

"Am mai văzut o chestie, când veneam încoace...Nu ştiu cine a fost demis. Papici, marele băsist, morărist, macoveist (...) Propaganda asta a lui Macovei şi toţi macoveiştii. Dom'le, nu a fost demis, i s-au terminat mandatele, a avut două mandate. Şi Băsescu îşi termină mandatele. Ce facem, îl ţinem şi pe Băsescu, şi pe Papici, şi pe Morar, că moare ţara fără Papici, Morar şi Băsescu? Să mai stea procuror simplu, să mai facă şi el un dosar, că şefi de-ăştia puşi de Băsescu care trebuie să stea încă o sută de ani după ce pleacă Băsescu - a avut două mandate, amândouă de trei ani, şase ani. Aşa spune în lege, nu ai voie să ai mai mult de două mandate. I s-a terminat mandatul, stă şi el procuror simplu, că nu l-a născut şef", a afirmat premierul.

"Cine, ce victimă e Papici? (...) Şi-a terminat omul dosarul (în cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate să fie procuror simplu. Cum să fie şef când şi-a terminat mandatul? Ce stăm şi plângem?", s-a întrebat, retoric, Ponta, precizând că acesta va fi în continuare simplu procuror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici