Ponta: În 5 februarie va avea loc o şedinţă CSAT. Vom lua decizii concrete privind prezenţa României în Mali

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la sediul MAE, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu pe tema prezenţei militare a României în Mali, el arătând că la şedinţa CSAT, convocată pentru 5 februarie, se vor lua decizii concrete pe această temă.

686 afișări
Imaginea articolului Ponta: În 5 februarie va avea loc o şedinţă CSAT. Vom lua decizii concrete privind prezenţa României în Mali

Ponta: În 5 februarie va avea loc o şedinţă CSAT. Vom lua decizii concrete privind prezenţa României în Mali (Imagine: Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze recomandarea făcută de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, referitoare la prezenţa României cu instructori militari în Mali şi întrebat când anume se poate întâmpla acest lucru, Ponta a precizat: "Şi eu am discutat cu preşedintele pe această temă şi vom discuta în cadrul şedinţei CSAT care are loc în câteva zile şi vom lua decizii şi concrete".

Premierul Victor Ponta a precizat că decizia de principiu este o decizie a tuturor responsabililor politici din România, referindu-se la preşedinte şi la Guvern.

"Vom prezenta dacă şi când va fi nevoie şi o informare către Parlament şi anume aceea de a fi solidari cu partenerii noştri europeni, în cazul din Mali. Cu partenerii noştri europeni, acolo nu este un conflict al Fraţei cu cineva, ci este o operaţiune asumată de Franţa şi de UE, de combatere a unor pericole iminente de extremism şi terorism, însă decizii concrete vom lua în cadrul CSAT", a spus Ponta.

El a subliniat faptul că ministrul de Externe Titus Corlăţean are acordul de principiu al tuturor factorilor implicaţi să manifeste public solidaritatea României cu partenerii europeni pe această temă.

"Voiam să fie foarte clar că domnul Corlăţean nu a vorbit aşa de unul singur, ca ministru, ci are sprijinul şi acordul de principiu al tuturor factorilor implicaţi să manifeste public solidaritatea noastră cu partenerii europeni", a conchis Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici