Ponta: La Bruxelles, mai mulţi miniştri vor avea discuţii tehnice cu reprezentanţii FMI şi CE

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bistriţa, că săptămâna viitoare, la Bruxelles, vor avea loc doar discuţii tehnice cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai FMI, întâlnirea oficială urmând să aibă loc la Bucureşti, în luna noiembrie, în prezenţa sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

181 afișări
Imaginea articolului Ponta: La Bruxelles, mai mulţi miniştri vor avea discuţii tehnice cu reprezentanţii FMI şi CE

Ponta: La Bruxelles, mai mulţi miniştri vor avea discuţii tehnice cu reprezentanţii FMI şi CE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Victor Ponta a fost întrebat dacă este adevărat că reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR pleacă, săptămâna viitoare, la Bruxelles pentru următoarea evaluare a acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială, discuţiile având loc în premieră în afara ţării şi fără participarea Preşedinţiei, a partidelor politice sau a sindicatelor, potrivit programului.

"Informaţia adevărată este următoarea: la Bruxelles, ministrul de Finanţe, doamna Petrescu, cu ministrul Transporturilor şi probabil cu ministrul Bugetului, domnul Vâlcov, vor avea discuţii tehnice cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai FMI. Au discuţii tehnice, nu au ce să negocieze pentru că nu se negociază nimic. Întâlnirea oficială, în cadrul programului pe care îl avem cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială va fi la sfârşitul lunii noiembrie, la Bucureşti, evident în prezenţa mea. În rest, sunt discuţii tehnice pe care le-au mai avut şi cu alte ocazii miniştrii, care merg destul de des la Bruxelles. De data aceasta, cei care au dat ştirea ori nu au înţeles, ori au vrut să o folosească în mod tendenţios", a spus Victor Ponta.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a explicat că el are programate discuţii la Bruxelles cu FMI pe tema restructurării CFR şi a Ordonanţei 109.

"La Bruxelles, doamna Petrescu are discuţii pe finanţe, eu am pe 109 şi pe restructurare de CFR, cu FMI, urmând ca şi ei să coaguleze opinii pe care le vor discuta cu domnul prim-ministru la finalul acestor discuţii secvenţiale, pe care le au cu miniştri de resort", a spus Rus.

Victor Ponta, însoţit de Ioan Rus şi de vicepremierul Liviu Dragnea, au inaugurat, joi, Gara Bistriţa Nord, DN 15A şi au semnat contractul de fianţare pentru construirea unui campus şcolar la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa.

Reabilitarea Gării Bistriţa Nord a început în martie 2012, cu 56,3 milioane de lei. Lucrarea trebuia să fie gata până în vara lui 2013, însă din vina constructorului, firma Copisa, care a întârziat cu execuţia, după cum spunea anul trecut directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport, Marcel Boloş, termenele au fost reeşalonate.

Reabilitarea DN 15A Reghin-Sărăţel (km 0+000 - km 46+597) şi a DN 15 Târgu Mureş-Reghin (km 78+800 - 103+700), în total 71,5 kilometri, sunt parte a unui proiect început în 2011 şi finanţat de Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României. Constructorul este firma Strabag AG, Austria, care a avut la dispoziţie circa 163 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările au fost întrerupte în mai multe perioade din cauza lipsei finanţării. Joi, premierul a promis că Guvernul îşi va plăti toate facturile.

La Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa a fost semnat un contract de 30 de milioane de lei pentru construirea unui campus şcolar, din care 26 de milioane de lei sunt bani europeni prin Ministerul Dezvoltării Regionale, iar diferenţa de la bugetul local al oraşului Bistriţa.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR pleacă săptămâna viitoare la Bruxelles pentru următoarea evaluare a acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială, discuţiile având loc în premieră în afara ţării şi fără participarea Preşedinţiei, a partidelor politice sau a sindicatelor, potrivit programului.

"Decizia a fost legată de contextul intern al campaniei electorale, ambele părţi înţelegând ca discuţiile să nu fie folosite în scopuri politice, fiind mai degrabă discuţii tehnice. FMI are ca regulă să nu se implice în politicile interne pe perioada campaniilor electorale, dar era necesar ca această misiune de evaluare să aibă loc", au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici