Ponta, la sediul BNR: Unde a scuipat boierul, eu am venit să felicit şi pentru echidistanţă politică

Premierul Ponta, aflat la sediul BNR, a afirmat că doreşte să transmită din partea Guvernului un mesaj de respect şi apreciere pentru activitatea instituţiei, spunând că a venit la sediul băncii, "unde a scuipat boierul", pentru a-i felicita pe oficiali inclusiv pentru echidistanţa lor politică.

679 afișări
Imaginea articolului Ponta, la sediul BNR: Unde a scuipat boierul, eu am venit să felicit şi pentru echidistanţă politică

Ponta, la sediul BNR: Unde a scuipat boierul, eu am venit să felicit şi pentru echidistanţă politică (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"De câte ori mă aflu aici, am obligaţia de a prezenta din partea Guvernului acest respect şi apreciere pentru Banca Naţională şi cred sincer că, prin prezenţa dumneavoastră astăzi aici, ca un personaj colectiv din «Moş Ion Roată», unde a scuipat boierul, noi toţi aici suntem ca să felicităm Banca Naţională şi să îi urăm mult succes în continuare în efortul extraordinar pe care îl face pentru a asigura stabilitatea României indiferent de schimbările politice care au loc", a spus Ponta celor prezenţi la sediul BNR pentru o conferinţă dedicată pieţei de capital.

El a arătat că Banca Naţională este una dintre puţinele instituţii din România care, de-a lungul anilor, şi-a câştigat respectul prin profesionalism şi echidistanţă politică, pentru interes public şi naţional.

Premierul a susţinut declaraţia după ce, marţi seara, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că BNR trebuie "să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt", el acuzând Banca Naţională de implicare în măsurile privind "electorata", susţinute de premierul Victor Ponta în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional.

Întrebat dacă BNR face politică, Băsescu a spus: "Niciodată nu mi-am permis să le cer abordări politice, dar văd că este suficient să îi preseze puţin Guvernul. Este un lucru pe care BNR trebuie să îl lămurească public".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici