Ponta: Nu le pot ajuta pe Macovei şi Udrea demisionând. Ele nu câştigă nici dacă ar candida singure

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat că nu le poate "ajuta" pe Monica Macovei şi Elena Udrea, care i-au cerut să demisioneze şi să se retragă din cursa pentru Preşedinţie după acuzaţia că ar fi fost ofiţer SIE, spunând că cele două nu ar câştiga alegerile nici dacă ar candida singure.

871 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu le pot ajuta pe Macovei şi Udrea demisionând. Ele nu câştigă nici dacă ar candida singure

Ponta: Nu le pot ajuta pe Macovei şi Udrea demisionând. Ele nu câştigă nici dacă ar candida singure (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ia în considerare cererea formulată de Macovei şi Udrea de a demisiona, Ponta a răspuns: "Da, după ce câştig alegerile, da ! Ele, şi dacă ne retragem toţi, tot nu câştigă, nici doamna Udrea, nici doamna Macovei. Nici dacă mă retrag şi eu, şi domnul Iohannis, şi toată lumea. Şi dacă candidează singure pierd, deci...Îmi pare rău, dar nu le pot ajuta".

După ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională" şi "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi, candidatul independent la Preşedinţie Monica Macovei a declarat că premierul Ponta trebuie să demisioneze în acest moment din funcţia de prim-ministru şi să-şi retragă candidatura pentru funcţia de preşedinte al României.

"După demisie şi retragere, Victor Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituţia şi a minţit atâţia ani", a spus Macovei.

La rândul său, preşedintele PMP, Elena Udrea, de asemenea candidat la Preşedinţie, a solicitat retragerea lui Ponta din cursa pentru alegerile prezidenţiale şi demisia din funcţia de premier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici